2023-10-28 Nacht van de Nacht binnenpolder Terheijden

Nacht van de nacht

“Rust – o, wondervreemd genucht!
Want alles is bij dag zóó innig niet.”

Zo schreef Willem Kloos in zijn gedicht “Avond”.

Activiteiten

In de nacht van 28 op 29 oktober gaan we over van de zomer- op de wintertijd. In deze Nacht van de nacht gaan we de natuur ervaren wanneer de duisternis gevallen is. Het IVN Mark en Donge organiseert die avond twee wandelingen:

  • In samenwerking met Kiemkracht Drimmelen wandelen we in de Terheijdense Binnenpolder.
  • In samenwerking met Boerderij Wolfslaar, IVN Dintel en Marklanden en de Legendejagers dolen we over het landgoed en door de natuurtuin bij Wolfslaar.

De wandelingen

Samen met een gids wandel je met een groepje langs een aantal posten waar experts je iets vertellen, laten zien of beleven over een onderwerp rond het thema ‘nacht’. Zet al je zintuigen open en laat je verrassen door de geluiden van de nacht, van de dieren die hier leven. We kunnen niet voorspellen wat deze avond voor ons in petto heeft. Gaan we een stralende sterrenhemel zien of vluchtende wolken? Lacht de maan ons toe of zijn we getuige van de gedeeltelijke maansverduistering? Hoe donker kan donker zijn? Wordt het griezelen of worden we betoverd? Bijzonder wordt het in ieder geval.

De Legendejagers

De Legendejagers hebben zich verdiept in de geschiedenis van Wolfslaar en ze brengen die verhalen tot leven door ze te vertellen of te spelen. Zij zorgen ook voor een bijzondere afsluiting van een enerverende wandeling met een kampvuur, marshmallows en chocolademelk.

Nuttige informatie

Het evenement is voor kinderen en volwassenen en gaat ook bij regen door. Een zaklamp kan mogelijk van pas komen.

Kom bij voorkeur op de fiets. In de Terheijdense binnenpolder zijn de parkeermogelijkheden beperkt.

Inschrijven

Inschrijven voor deze activiteit is verplicht en kan hier tot op de dag van de wandeling.
Na inschrijving ontvangt u informatie over de vertrekplaats.

Indien het maximaal aantal inschrijvingen is behaald, zal de link niet meer werken; het inschrijfformulier wordt niet geopend.

Nacht van de nacht 2023
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina