Wandelen of fietsen met de IVN Routes app

Ontdek zelf de natuur wanneer het je uitkomt en ga op pad met de IVN Routes app als gids. Volg het pad m.b.v. GPS en lees of beluister onderweg de informatie over de natuur en/of cultuur langs het pad. Download deze app gratis via de Google Play Store of Apple Store.

De IVN Routes app is toe aan vervanging. Hierdoor wordt de app mogelijk niet (meer) ondersteund op de nieuwere Android telefoontoestellen. In het najaar lanceren we onze nieuwe Routes app, wat dit probleem oplost. Excuses voor het ongemak.

Routes van IVN Maas en Waal

Afferdense Waarden, een 5 km lange rondwandeling, struinend door de uiterwaarden en terug via de dijk naar het startpunt bij de Veerdam in Druten.

Deestse Waarden, een 4.8 km lange rondwandeling, struinend door de uiterwaarden vanuit het startpunt bij Deest.

        Afferdense en Deestse waarden, een combinatie van bovenstaande routes (10,5 km), verken je dit dynamische gebied.

De Ewijkse plaat is een struinroute van ongeveer 5 km door een natuurgebied welke in de vorige eeuw is teruggeven aan de natuur. Ervaar de dynamische wereld langs de Waal en ontdek de gevarieerde flora en fauna van de rivier.

Moringerwaarden bij Maasbommel, een 3.5 km lange wandeling door de natuur ontstaan na de zandwinning. Watervogels, beversporen, heel oude knotessen en nog veel meer. De natuur in deze uiterwaarden langs de Maas is in alle jaargetijden mooi.

Waardenburg, een ruim 5 km lange route door het waterwingebied en langs een eendenkooi. In de oksel van de A15 en A2 verwacht je niet zo een mooi natuurgebiedje!