Wandelen of fietsen met de IVN Routes app

Ontdek zelf de natuur wanneer het je uitkomt en ga op pad met de IVN Routes app als gids. Volg het pad m.b.v. GPS en lees of beluister onderweg de informatie over de natuur en/of cultuur langs het pad. Download deze app gratis via de Google Play Store of Apple Store.

Tip: de routes kunnen vooraf gedownload worden en zijn offline te volgen. Soms is een route geactualiseerd en gewijzigd, daarom is het goed om telkens een actuele download te gebruiken.

Routes van IVN Maas en Waal

Afferdense en Deestse Waarden, een ruim 10 km lange route die deels op en langs de Waalbandijk met zijn cultuurhistorische schatten loopt en via struinpaden door de nieuw heringerichte uiterwaarden van de Waal.
Deze route wordt momenteel niet juist weergegeven in de app en moet geactualiseerd worden!

Afferdense en Deestse Waarden, een 5 km lange rondwandeling, struinend door de uiterwaarden en terug via de dijk naar het startpunt bij de Veerdam in Druten.

Afferdense en Deestse Waarden, een 4.8 km lange rondwandeling, struinend door de uiterwaarden vanuit het startpunt bij Deest.

Moringerwaarden bij Maasbommel, een 3.5 km lange wandeling door de natuur ontstaan na de zandwinning. Watervogels, beversporen, heel oude knotessen en nog veel meer. De natuur in deze uiterwaarden langs de Maas is in alle jaargetijden mooi.

Waardenburg, een ruim 5 km lange route door het waterwingebied en langs een eendenkooi. In de oksel van de A15 en A2 verwacht je niet zo een mooi natuurgebiedje!