Ewijkse plaat

Ewijkse plaat

5.9 KM
Ewijk
(0)

Het verhaal gaat dat de Waal is ontstaan door 2 reuzen, broers, die lang geleden in Zwitserland zijn begonnen met het graven van de Rijn. 100 jaar later kwamen ze aan bij Lobith, waar ze ruzie kregen. De broers gingen ieder hun eigen weg. De jongere reus groef door aan de Rijn, de oudste schiep de Waal.

Waal met kribben
Tijdens deze wandeling loop je een stuk over de zuidelijke waaldijk en struin je over de Ewijkse plaat. Een natuurgebied welke in de vorige eeuw terug gegeven is aan de natuur. Je zult de weelderige dijk- en rivierflora ontdekken en kennis maken met één van de meest dynamische uiterwaarden van de Waal.

Let op! Als de waterhoogte in de haven van Nijmegen hoger staat dan 7.50 m kun je deze route niet lopen omdat delen van de uiterwaard dan overstromen.

Ewijkse plaat bij hoog water
Ewijkse plaat bij hoog water

Neem a.u.b. kennis van de informatie op de borden van Staatsbosbeheer en houd ruime afstand van eventueel aanwezige grote grazers.
Voor honden geldt een aanlijnplicht in het natuurgebied, dit om de daar levende (jonge) dieren te beschermen. Een gedeelte van de route mag niet betreden worden met een hond, een alternatieve route over de dijk wordt aangegeven.

Laat ook geen (plastic) afval achter maar neem het weer mee.

IVN Maas en Waal is niet aansprakelijk voor eventueel geleden schade en/of letsel.

Opmerkingen over deze route zijn welkom: ivnmaasenwaal@gmail.com

Locatie

Binnenweg 2, 6644 KD, Ewijk
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina