Cursus weidevogelbescherming van SLG

Heb je belangstelling voor weidevogels? Vind je het belangrijk dat kievit, grutto, tureluur en andere weidevogels op boerenland beschermd worden? En ben je graag buiten actief? Volg dan deze cursus weidevogelbescherming van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en word een actieve weidevogelvrijwilliger!

Zonder de bescherming door vrijwilligers en de medewerking van boeren en loonwerkers kunnen weidevogels op veel plaatsen geen kuikens groot brengen. Dankzij de inzet van vrijwillige weidevogelbeschermers worden de nesten tijdig opgespoord en beschermd.

Deze cursus behandelt de theorie op 2 avonden. De praktijk leer je in het veld door mee te gaan met een ervaren weidevogelbeschermer van een weidevogelgroep van IVN Maas en Waal.

Onze werkgroep Boerenlandvogels heeft dit jaar de medewerking van agrariërs in Puiflijk en Maasbommel gekregen en daarmee het werkgebied voor nestbescherming in Maas en Waal uitgebreid. Dit vraagt om meer vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten.

De cursus wordt op 2 en 9 maart 2023 gegeven in de omgeving Echteld van 20:00-21:30 uur door SLG (Annette den Hollander) voor nieuwe vrijwillige weidevogelbeschermers. Na je aanmelding ontvang je de cursusinformatie.

Doe ook mee en meld je aan voor
de Cursus weidevogelbescherming

  • Kosten: Gratis
  • Maximaal aantal deelnemers: 20
  • Aanmelden verplicht: Ja

IVN Maas en Waal

Maas en Waal

Ontdek meer over

Deel deze pagina