Cursussen

Ook in 2020 wordt door IVN Leeuwarden de vogelcursus ‘Vogels en vo­gel­her­ken­ning’ ge­or­ga­ni­seerd. De cursus start op 20 januari en eindigt op 23 mei 2020. Wil je meedoen? Wacht niet te lang met opgave want er is nog plaats voor een beperkt aantal deelnemers.

Cursus 2020 (Reeds volgeboekt)

Nadat je deze cursus gevolgd hebt, kun je verschillende soorten herkennen. Ook leer je luisteren naar de zang van vogels. De merel is de populairste zangvogel in Nederland maar wist je dat een roek ook een zangvogel is? Dit en nog veel meer leuke feiten en weetjes leer je tijdens de cursus.

De cursus bestaat uit 7 theorieavonden en 5 excursies. Tijdens de theorieavonden zullen verschillende docenten een interessante beamerlezing geven. Je krijgt informatie over de bouw, zang en het gedrag van vogels. Ook leer je waarom je een kramsvogel nooit in de zomer ziet maar juist in de winter. De excursies zullen plaatsvinden in diverse natuurgebieden in Friesland zoals het Lauwersmeergebied en het Houtwiel. Tijdens de praktijkdag naar Ameland kun je met wat geluk veel verschillende roofvogels zien!

Thema’s die in de cursus naar voren (kunnen) komen zijn: 

Belangrijk om te weten: er is geen voorkennis of ervaring nodig om de cursus te kunnen volgen!

Klik hier om het volledige programma te downloaden:
Cursus Vogels en Vogelherkenning 2020

De deelnamekosten voor deze cursus bedraagt: 

De cursus is inclusief koffie/thee tijdens de theorieavonden en twee excursies.

Meer informatie en opgave via: Cursus Vogels en Vogelherkenning 2020
Opgeven kan helaas niet meer, cursus is reeds volgeboekt.

 

 

Foto kramsvogel: Jan Tijsma