Werkgroepen

  • Lezingen & excursies:

Deze werkgroep organiseert de lezingen en excursies voor IVN Kerkrade. Dit zijn zowel korte excursies in de buurt als dagwandelingen. Ook worden er lezingen georganiseerd. Dit kan zowel voor de afdeling Kerkrade zelf als voor andere afdelingen of voor derden.

Gidsen: Olaf Op den Kamp Olaf Op den Kamp

 Nardy Pillards, Hub Vergoossen, Mai Arets, Corrie Meijer en Theo Wegh. 

  • PR: 

Deze werkgroep maakt en verstuurt persberichten, onderhoudt de website en maakt de folder met het jaarprogramma.

Contactpersoon: Olaf Op Den Kamp Olaf Op den Kamp 

  • Paddentrek:

Deze werkgroep houdt zich bezig met het overzetten van de padden in de Ham en Haanrade. Ook geven ze voorlichting over amfibieën.

Op warme dagen (temperatuur boven 8 graden Celsius), regenachtige avonden in februari en maart trekken de padden en salamanders weer naar hun voortplantingswateren. Dit gebeurt op twee plekken in Kerkrade, langs de Hambosweg en aan de rand van het Wormdal/Carisborg (Meuserstraat,Haanraderweg). Wilt u meewerken neem dan contact op met IVN Kerkrade via ivn.kerkrade@gmail.com.

Contactpersoon: Wim Krahmer (Ham) wimkrahmer@ziggo.nl

  • Vogelwerkgroep:

Bij de Vogelwerkgroep staan de vogels uiteraard centraal tijdens wandelingen en inventarisaties. De Vogelwerkgroep is onder andere actief met het plaatsen van nestkasjes en het onderhoud in verschillende bossen, het tellen van trekvogels in de voor- en najaarstrek. Dit gebeurt op twee plekken in de stad: nabij hoeve Nieuw-Ehrenstein en op het voormalige Julia-terrein.

Wilt u meewerken in de vogelwerkgroep neem dan contact op met IVN Kerkrade via ivn.kerkrade@gmail.com

Contactpersoon: Nardy Pillards en Theo Wegh