Kerkrade
Natuur in de Buurt
Op
zondag04sep202212:00

Open dag Natuurbegraafplaats Eygelshof

Onderzoek de flora en fauna van de natuurbegraafplaats met IVN Kerkrade

NATUUR OP EN RONDOM DE EYGELSHOF EN DE GROTE BOSLOCATIE

Op zondag 4 september verzorgt IVN Kerkrade tijdens de Open dag van natuurbegraafplaats Eygelshoven diverse excursies. Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers terecht met vragen over de flora en fauna die op de natuurbegraafplaats te vinden is. IVN-gidsen gaan met u op ontdekkingstocht naar wat er groeit en leeft in de graslanden en het bos op de natuurbegraafplaats. Tevens zijn er om 13.00 en om 15.00 uur langere excursies van circa 4 km onder leiding van IVN-voorzitter Olaf Op den Kamp. Daarbij wordt de Grote boslocatie bezocht, deze werd jaren geleden aangelegd op voormalige landbouwgrond om het bosareaal in de Parkstad te vergroten. De nog jonge bossen kennen intussen toch al een rijke biodiversiteit en vormen een verrassend groene oase tussen Kerkrade en Landgraaf. Onderweg maken we kennis met de oudere en jongere bossen in het gebied en hun flora en fauna. Ook kunnen we genieten van de vergezichten op de omgeving, zoals op het Rimburgerbos en het Wormdal met de Duitse steenbergen.
De activiteiten van IVN Kerkrade maken deel uit van de Open dag van natuurbegraafplaats Eygelshof. Medewerkers van de natuurbegraafplaats vertellen graag meer over de geschiedenis van Eygelshof, het ontstaan van de natuurbegraafplaats, het huidige natuurgebied, een groene uitvaart en alles rondom een uitvaart op Eygelshof. De beste manier om Eygelshof te leren kennen, is om deel te nemen aan een rondleiding. De natuurbegraafplaats heeft op 4 september ook twee rondleidingen gepland. U kunt mee met een gids die meer verteld over de geschiedenis, het natuurgebied en een groene uitvaart op Eygelshof. De rondleidingen starten om 12:30 uur en 14:30 uur.
De schaapsherder Lars Vossen beheert samen met zijn border collies en de schaapskudde de graslanden op de natuurbegraafplaats. Lars vertelt tijdens de open dag graag over zijn kudde, de border collies en hoe het beheren van een natuurgebied met schapen in zijn werk gaat.

 

 

Olaf Op den Kamp
Uw gids:
Olaf op den Kamp
IVN Kerkrade Voorzitter
Theo Wegh
Uw gids:
Theo Wegh
Passie voor de natuur
Honingbij
Uw gids:
Nardy Pillards
secretaris van IVN Kerkrade
Ursula
Uw gids:
Ursula Zegels
Secretaris IVN Kerkrade
Martin Zilverstand
Uw gids:
Martin Zilverstand
Passie voor wandelingen in de natuur in Kerkrade

Algemene informatie

zondag 4 september 2022 - 12:00 tot 17:00
Locatie: 
Natuurbegraafplaats Eygelshof
Hermanstraat
6471 XZ Kerkrade
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image