IVN natuur in Amsterdam
Overig
zaterdag26mei2018

Treed in de voetsporen van Jac P. Thijsse

Nationaal Park Zuid-Kennemerland heeft een nieuw arrangement: de Thijsse Tour. Deze natuurhistorische fiets- en wandeltocht voert langs herkenbare plekken uit leven en werk van de bekende natuurbeschermer Jac P. Thijsse. Een aanrader voor elke natuurliefhebber!

Jac. P. Thijsse, grondlegger van natuurbescherming en natuureducatie in Nederland, heeft een belangrijke invloed gehad op het natuurlijke duinlandschap van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. In de Thijsse Tour treed je in de voetsporen van Thijsse en ga je al fietsend en wandelend terug in de tijd.

Het natuurarrangement is een samenwerking tussen Nationaal Park Zuid-Kennemerland, IVN Zuid-Kennemerland, de Thijsse’s Hof en De Natuurmakelaar. Een deskundige IVN-gids neemt je mee in een unieke natuurhistorische beleving, langs oude woningen van Thijsse, de heemtuin Thijsse’s Hof en de Thijsse bosjes in het Nationaal Park. Tussendoor geniet je van een heerlijke biologische lunch. Het Haarlems Dagblad deed de proef op de som en was enthousiast.

Het arrangement

  • De Thijsse Tour is van 10:30-15:30 uur.
  • Start en aankomst zijn bij het Bezoekerscentrum De Kennemerduinen in Overveen.
  • De deelnemersbijdrage is € 17,50, voor een unieke natuurhistorische belevenis onder leiding van een deskundige gids. Een biologische lunch is inbegrepen. Een deel van de inkomsten wordt ingezet voor natuurgerichte educatie en recreatie in het Nationaal Park.

Houd er rekening mee dat de Thijsse Tour bestaat uit zowel een fiets- als wandeltocht in hellend duinlandschap.

Het naastgelegen Duincafé is open van 10:00 tot 17:00 uur voor een drankje vooraf of na afloop.

Interesse? Kijk in de activiteitenkalender van Nationaal Park Zuid-Kennemerland voor de beschikbare dagen of boek de Thijsse Tour als groepsuitje voor gezelschappen van 8 tot 15 personen.

Foto: WeeJeeVee, CC BY-SA 4.0