IVN natuur in Amsterdam
Natuur
donderdag20sep2018

Natuurwandeling Tuinpark Nieuwe Levenskracht op 14 oktober

Volkstuinpark Nieuwe Levenskracht in de Watergraafsmeer vormt een natuurlijke oase in de drukke stad, en wil daar meer bekendheid aan geven. Het tuinpark ligt op een belangrijke plek in de groenstructuur van Amsterdam, langs het Ecolint dat het IJ en de Amstel voor dieren met elkaar verbindt. Uitgangspunt voor het beheer is 'natuurlijk tuinieren', waardoor er veel soorten planten en dieren voorkomen.

Op Nieuwe Levenskracht kun je heerlijk wandelen. Er worden regelmatig wandelingen georganiseerd waarbij je wordt begeleid door een ervaren IVN gids en/of een deskundige tuinder. Tijdens de wandelingen komen diverse thema's aan de orde en worden een paar bezienswaardige sier- en moestuinen bezocht.

De laatste wandeling dit jaar is op zondag 14 oktober van 11:00-12:30 uur.

We lopen deze keer weer met IVN gids Gert Snoei, die veel weet over de bijzondere bomen, heesters en coniferen op het tuinpark. Het thema is de herfst. Onderwerpen die daarbij passen zijn: zaden en vruchten, bladval en bladverkleuring en waarom de ene soort wel groen blijft in de winter en de andere niet.

Startpunt
We verzamelen om 11:00 uur bij de ingang voor voetgangers en fietsers aan het eind van het Voorlandpad (achter de hockeyvelden van Athena).
Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken in het clubhuis. Deelname is gratis.

Informatie
Jaap van der Veen: jvdv3@xs4all.nl
Jettie van der Elsken: jvdelsken@gmail.com

wandelen volkstuinpark nieuwe levenskrachtOver volkstuinpark Nieuwe Levenskracht
Nieuwe Levenskracht heeft het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren en draagt dit keurmerk met de hoogst mogelijke score: vier stippen! In 2017 is het keurmerk weer verlengd voor een periode van vier jaar. Dit betekent dat het tuinpark de mogelijkheden van natuur- en milieuvriendelijk beheer en onderhoud optimaal benut. En dat kun je zien! Van de 29 tuinparken die Amsterdam rijk is, heeft Nieuwe Levenskracht de tweede prijs gewonnen als mooiste tuinpark van Amsterdam. Deze prijs werd vorig jaar uitgereikt door de Bond van Volkstuinders vanwege de viering van hun 100-jarig bestaan.