Scharrelkids

Scharrelen is de dingen zelf doen, op je eigen manier. Buiten in je tuin, op het schoolplein, in de buurt , in het bos of op het strand. Je ontdekt  de natuur met je zintuigen. Je beleeft leuke en spannende dingen. 

Met de Scharrelkidsactiviteit gaan we waterbeestjes scheppen, hutten bouwen, vleermuizen en vogels kijken, speuren naar paddenstoelen, bodembeestjes en bloemen, bomen ontdekken, helpen met hooien. 

Het gaat ons niet om het resultaat, maar om de beleving. De wind in je haren voelen, vies mogen worden met modder aan je handen.

De Scharrelkids werkgroep van IVN IJssel en Gouwe bestaat uit vrijwilligers en ouders die bovenstaande een warm hart toedragen. Zij gunnen dit alle kinderen. Daarom organiseren zij vier keer per jaar een activiteit voor kinderen, samen met hun ouders. Zodat zij ook daarna nog samen kunnen scharrelen met de ideeën die ze hebben opgedaan. 

Spreekt dit je aan en lijkt het je leuk om te helpen?  Wij zijn op zoek naar mensen die willen helpen bij het voorbereiden en uitvoeren van de activiteiten. Je kunt je aanmelden via het emailadres scharrelkids@ivn-ijsselengouwe.nl

Volg Scharrelkids Gouda ook op Facebook!