Fietstochten

Op dit moment zijn er acht fietstochten voor u beschikbaar. U kunt deze zelf gratis uitprinten om mee te nemen voor onderweg. Het laden kan even duren i.v.m. de grootte van het bestand.

De lay-out is zodanig dat u er een gemakkelijk mee te nemen boekje op A5 formaat van kunt vouwen. Let op de paginanummering. Het is handig om dubbelzijdig te printen.

Voor gebruikers van fietsnavigatie zijn de meeste routes ook in .gpx te downloaden.

Meer beleving

In de boekjes vindt u behalve een gedetailleerde routebeschrijving ook wat gegevens over het landschap om u heen. Wij adviseren u om dat zeker te lezen. Het maakt van uw tocht meer dan alleen een stukje fietsen.

Wij wensen u alvast veel plezier tijdens uw tocht. 

Mocht u onverhoopt problemen zijn tegengekomen tijdens uw tocht, dan horen wij dat graag: tonkappert52@gmail.com

 

Naar de voormalige havezathe De Grimberg      34 / 27 / 18 km  -  ook in .gpx

Een verrassende tocht van 34 km (in te korten tot 27 of 18 km) ten zuid-oosten van Nijverdal door Notter, langs de voormalige havezathe De Grimberg, naar de waterbuffer Dakhorst en via 't Exoo en Rijssen terug. 

 

De Doorbraakroute                              33 km  

De DoorbraakDeze route leidt u uiteindelijk naar de 'monding' van De Doorbraak bij IJpelo. De Doorbraak is de nieuwe wateropslag- en afwateringsbeek van West-Twente naar de Regge. 

 

 

Langs de flanken                                   28 km           -    ook in .gpx

Schotse HooglanderU fietst langs de flanken van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. U gaat langs de westkant naar het zuiden en langs de oostkant terug. Thema: speciaal aandacht voor monumenten welke ons herinneren aan de Tweede Wereldoorlog.

Ruim rondom de Kruidenwijk             32 km           -    ook in .gpx

Rondje KruidenwijkDeze afwisselende tocht voert u langs de Regge, via Schuilenburg en dan langs de Hogelaarsleiding terug via Hoge Hexel en het Wierdense Veld naar het startpunt.
 

 

'Achter de berg'                                     30 km

Mariagrot LuttenbergDeze route gaat via de Hellendoornse berg naar het dorpje Luttenberg. Via de Boksloot en de mooie Eelerberg komt u dan in het stroomgebied van de opnieuw meanderende Regge. U fietst rond het dorp Hellendoorn en daarna weer terug naar het beginpunt in Nijverdal. 

Rijden rond de Regge                           35 km             -    ook in .gpx

ZwanenOp deze prachtige route verkent u de boorden van de rivier de Regge en haar directe omgeving. U geniet van de rust rond het langzaam stromende water.

Deze route start en eindigt in het dorp Hellendoorn. 

Trappen langs de vistrappen              38 / 25 km        -   ook in .gpx

Vistrap OverwaterMisschien wel de mooiste tocht die we hebben. De (in te korten) route is 38 km lang. Hij gaat langs drie vistrappen in de rivier de Regge ten noorden van Hellendoorn. U heeft onderweg veel mogelijkheden om even uit te rusten op een bankje o.i.d. Ook komt u langs verkooppunten van een kopje koffie of een ijsje. 

Landschappen langs de Regge          23 km               -   ook in .gpx

StoompaardDeze fietsroute leidt u langs de Regge, door diverse agrarische gebieden en bossen ten noorden en westen van het dorp Hellendoorn.