Werkgroep Landschapsbeheer

Werk je graag in de natuur en voel je ook wel iets voor het grotere werk, dan kun je meedoen met de werkgroep Landschapsbeheer. Onder deskundige leiding en in samenwerking met een boswachter wordt om de drie weken een stukje natuur in de directe omgeving van Bergen op Zoom onder handen genomen. Het gaat dan om werkzaamheden die niet kunnen worden meegenomen in het reguliere onderhoudswerk van organisaties als Staatsbosbeheer, Gemeente Bergen op Zoom of Stichting Brabants Landschap. Voorbeelden zijn het knotten van wilgen op lastig toegankelijke plekken, het onderhoud van een zwaluwenwand,IVN Groene Zoom het verbeteren van een paddenpoel, verschralen van de kleine heideterreintjes of onderhoud aan een houtwalletje voor vogels en kleine zoogdieren.
Allemaal kleine parels in onze natuur die met een beetje extra inspanning behouden kunnen blijven. Bekijk onze activiteiten van vorig jaar.

De werkgroep Landschapsbeheer werkt meIVN Groene Zoom Landschapsbeheer Halsters Laagt een vaste groep vrijwilligers in de natuur rond Bergen op Zoom. Ook eens meedoen, of direct aansluiten bij de groep? Neem voor meer informatie contact op met Ger van Dijk, email: ger.nl@hotmail.com

Planning voor het seizoen 2019-20:

Datum Werkzaamheden Organisatie
5 oktober

Houtopslag zagen in Landgoed Zoomland. Het verwijderde hout wordt verderop in het bos gelegd.

Br.L.
19 oktober   SBB
2 november Landelijke Natuurwerkdag, Landgoed Buitenlust, werkzaamheden voor het behoud van de Phegeavlinder. Br.L.
23 november   NM
14 december   SBB
11 januari   BoZ
25 januari   SBB
15 februari   NM
7 maart   BoZ
28 maart Heidemaaisel ruimen en afvoeren Br.L.

Br.L. = Brabants Landschap
SBB = Staatsbosbeheer
BoZ = Gemeente Bergen op Zoom

Het schema wordt in de loop van het seizoen verder ingevuld. 
In verband met de natuurwerkdag wijkt de planning van oktober af van de driewekelijkse regelmaat.
Zie ook de activiteitenpagina van IVN Groene Zoom, of kies een selectie van alle activiteiten van Landschapsbeheer voor dit seizoen.