Werkgroep Landschapsbeheer

Werk je graag in de natuur en voel je ook wetl iets voor het grotere werk, dan kun je meedoen met de werkgroep Landschapsbeheer. Onder deskundige leiding en in samenwerking met een boswachter wordt om de drie weken een stukje natuur in de directe omgeving van Bergen op Zoom onder handen genomen. Het gaat dan om werkzaamheden die niet kunnen worden meegenomen in het reguliere onderhoudswerk van organisaties als Staatsbosbeheer, Gemeente Bergen op Zoom of Stichting Brabants Landschap. Voorbeelden zijn het knotten van wilgen op lastig toegankelijke plekken, het onderhoud van een zwaluwenwand,IVN Groene Zoom het verbeteren van een paddenpoel, verschralen van de kleine heideterreintjes of onderhoud aan een houtwalletje voor vogels en kleine zoogdieren.
Allemaal kleine parels in onze natuur die met een beetje extra inspanning behouden kunnen blijven. Bekijk onze activiteiten van vorig jaar.

De werkgroep Landschapsbeheer werkt meIVN Groene Zoom Landschapsbeheer Halsters Laagt een vaste groep vrijwilligers in de natuur rond Bergen op Zoom. Ook eens meedoen, of direct aansluiten bij de groep? Neem voor meer informatie contact op met Ger van Dijk, telefoon: 06-46055570, email: ger.nl@hotmail.com

Planning voor het seizoen 2017-18:

Datum Werkzaamheden Organisatie
6 oktober

Opslag verwijderen heideterrein Zoomland

Br.L.
20 oktober Opslag verwijderen heideterrein Putte SBB
3 november Landelijke Natuurwerkdag  Br.L.
24 november Wilgen knotten Halsters Laag SBB
15 december Nog meer knotten en snoeien in het Halsters Laag SBB
5 januari   BoZ
26 januari Een volgende klus in het Halsters Laag  SBB
16 februari   NM
9 maart Herstel zwaluwwand en wilgen knotten Bergse Plaat BoZ
30 maart Heidemaaisel ruimen Br.L.

Br.L. = Brabants Landschap
SBB = Staatsbosbeheer
BoZ = Gemeente Bergen op Zoom

Het schema wordt in de loop van het seizoen verder ingevuld. 
In verband met de natuurwerkdag wijkt de planning van oktober af van de driewekelijkse regelmaat.
Zie ook de activiteitenpagina van IVN Groene Zoom, of kies een selectie van alle activiteiten van Landschapsbeheer voor dit seizoen.