Groene Zoom
Landschap
Op
zondag26mei201910:00

Excursie Noordpolder Ossendrecht

 

De Brabantse Wal bij Ossendrecht en de Noordpolder aan de voet daarvan behoren tot het Grenspark Kalmthoutse Heide. Op zondag 26 mei 2019 gaat de excursie van IVN en Nareka naar dit interessante gebied.

De Noordpolder van Ossendrecht is enkele jaren geleden omgevormd tot een natte natuurparel. Deze polder aan de voet van de Brabantse Wal, is voor een groot deel eigendom van de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten, die er in samenwerking met Waterschap de Brabantse Delta, alles aan doet de natuurwaarden in het gebied te vergroten.

Er zijn en worden verscheidene beheersmaatregelen genomen om het kwelwater dat uit de Brabantse Wal in de polder terecht komt, langer vast te houden. Allerlei vogels ontdekken dit gebied en er groeien veel bijzondere plantensoorten. De overgang van hoge zandgrond naar lage kleipolder is bijzonder en trekt een grote verscheidenheid aan flora en fauna.

De natuurgidsenvereniging Nareka in Kalmthout en de gidsen van IVN Groene Zoom werken samen bij het organiseren van excursies aan zowel Nederlandse als Belgische zijde van de grens.  Deze excursie gaat door de Noordpolder en over de steilrand van de Brabantse Wal.  De wandeling start om 10.00 uur aan de Onderstal, t.h.v. perceel 32 in Hoogerheide. De wandeling duurt 2 tot 2,5 uur, deelname is gratis.

Gezien de toestand van het terrein is stevig schoeisel aan te bevelen. Een verrekijker is nuttig voor het speuren naar vogels.


Bekijk het volledige overzicht van komende excursies van IVN Groene Zoom op de Brabantse Wal.

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

zondag 26 mei 2019 - 10:00
Locatie: 
Parkeerplaats
Onderstal
4631NR Hoogerheide
Nederland
Google Maps image