Gemert Bakel Milheeze De Rips
Natuur in de Buurt
vrijdag10jan2020

Wandelingen met natuurgidsen IVN Gemert-Bakel

De natuurgidsenwerkgroep heeft zich ten doel gesteld om door middel van excursies belangstellenden kennis te laten maken met de flora en fauna in en rondom Gemert-Bakel.

Wij proberen de deelnemers meer bewust te maken van de natuur in het algemeen.

Tijdens deze excursies vertellen de gidsen wat er zoal te zien en te horen is. Maar het voelen, ruiken en eventueel proeven is zeker ook een onderdeel van een excursie.

wandelen ivn Gemert bakel natuurgidsen

Bij het opmaken van het programma kiezen we er bewust voor om in verschillende landschapstypen te wandelen. In open weidegebieden, in beekdalen, in bossen en/of heideterreinen. De liefhebbers van watervogels komen zeker aan hun trekken bij de excursie rondom de Bakelse plas.

IVN Gemert-Bakel

Meestal is er een thema per excursie. Bijvoorbeeld; Winterlandschap, Vroege vogels, Bloeiende planten, Vlinders. En in de herfst komen natuurlijk de Paddenstoelen en de Zaden in vruchten ook aan bod.

Wij hebben ervoor gekozen om de excursies telkens op de derde zondag van de maand te houden. We verteken in de wintermaanden vaak om 9:30 u vanaf het clubgebouw, Geneneindsestraat 2A. In de zomermaanden starten we om 8:45 u.

Van hieruit fietsen of carpoolen we naar het beginpunt van de excursie.

Sommige excursies starten vanaf de Natuurpoort De Nederheide. Meestal om 10 u.

Vóór iedere excursie komt er een bericht te staan in de dag- en weekbladen rondom Gemert-Bakel.

De excursies duren meestal rond de twee à twee-en-een-half uur. Ook omdat we soms een korte pauze inlassen om de (zelf) mee gebrachte koffie/thee op te kunnen drinken. Er worden géén kilometers gemaakt, want dan hadden we het wel wandelingen genoemd. Meestal lopen we zo rond de 4 à 5 km. Goed schoeisel en een verrekijker of loep is aanbevolen.

Daarnaast verzorgt de werkgroep wandelingen op aanvraag.

Als een bedrijf, een school, een buurtvereniging of bijvoorbeeld een stichting een wandeling mét gids in een bepaald gebied binnen ons werkterrein, Gemert-Bakel, wil hebben kunnen ze dat aanvragen bij de coördinator van de natuurgidsen werkgroep, Dhr., P.F.v.d.Boogaard (0627273785) of via de mail ivnbakel@hotmail.com of via pvandeb8@live.nl.