Vissen & Amfibieënwerkgroep IVN Gemert-Bakel

Vissen & Amfibieënwerkgroep

slootjesdagen waterwerkgroep vissen ivn

Een enthousiaste waterwerkgroep aangestuurd door Hans van Berlo. We gaan in het seizoen regelmatig op de eerste maandag van de maand en/of op de zondagmorgens op pad om vissen en/of amfibieën te  monitoren, padden- en amfibieënschermen te plaatsen en als het nodig is vissen overzetten bij droogte. In de wintermaanden zijn er regelmatig lezingen die ook  worden aangekondigd in het Gemerts Nieuwsblad.  Alle waarnemingen worden doorgegeven aan het RAVON en Waterschap Aa en Maas waar we nauw mee samenwerken.
Ook zijn er regelmatig op zaterdag activiteiten en leerzame excursies. Ook geven we natuureducatie op basisscholen of nemen basisschoolkinderen mee naar het water.
We doen ook mee aan de landelijke Slootjesdagen om jong en oud kennis te laten maken met ons onder-waterleven. Schoon oppervlaktewater is immers van levensbelang voor natuur, mens en de landbouw.

vissen waterwerkgroep IVN Jongeren kinderen natuur

Interesse om aan te sluiten of gewoon eens een keer te komen kijken?
Jong of oud , met of zonder kennis , u bent altijd welkom en vooral de jeugd vanaf 12 jaar die meestal een beetje buiten de boot valt bij natuur-verenigingen is ook van harte welkom (jongere kinderen natuurlijk ook). Komend voorjaar starten we weer met de buiten-activiteiten. Volg voor onze activiteiten en weetjes onze facebookpagina IVN Gemert-Bakel Amfibieën & Vissenwerkgroep https://www.facebook.com/waterwerkgroepGemertBakel/

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans van Berlo via hansvanberlo@hotmail.com of via de bovenstaande facebookpagina.

kolblei

N.B we zijn in bezit van een aantal waadpakken in verschillende maten. Deze kunnen ter plekke geleend worden.  Schepnetten zijn ook altijd aanwezig op locatie. 

IVN Gemert-Bakel slootjesdagen IVN jongeren