Gemert Bakel Milheeze De Rips
Water
vrijdag10jan2020

Vissen & Amfibieënwerkgroep IVN Gemert-Bakel

Sinds enkele jaren heeft IVN Gemert-Bakel een  enthousiaste waterwerkgroep aangestuurd door Hans van Berlo. We gaan in het seizoen regelmatig op de eerste maandag van de maand en/of op de zondagmorgens op pad om vissen en/of amfibieën te  monitoren, padden- en amfibieënschermen te plaatsen en als het nodig is vissen overzetten bij droogte. In de wintermaanden zijn er regelmatig lezingen die ook  worden aangekondigd in het Gemerts Nieuwsblad.  Alle waarnemingen worden doorgegeven aan het RAVON en Waterschap Aa en Maas waar we nauw mee samenwerken.
Ook zijn er regelmatig op zaterdag activiteiten en leerzame excursies. Ook geven we natuureducatie op basisscholen of nemen basisschoolkinderen mee naar het water.
We doen ook mee aan de landelijke Slootjesdagen om jong en oud kennis te laten maken met ons onder-waterleven. Schoon oppervlaktewater is immers van levensbelang voor natuur, mens en de landbouw.

Interesse om aan te sluiten of gewoon eens een keer te komen kijken?
Jong of oud , met of zonder kennis , u bent altijd welkom en vooral de jeugd vanaf 12 jaar die meestal een beetje buiten de boot valt bij natuur-verenigingen is ook van harte welkom (jongere kinderen natuurlijk ook). Komend voorjaar starten we weer met de buiten-activiteiten. Volg voor onze activiteiten en weetjes onze facebookpagina IVN Gemert-Bakel Amfibieën & Vissenwerkgroep https://www.facebook.com/waterwerkgroepGemertBakel/

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans van Berlo via hansvanberlo@hotmail.com of via de bovenstaande facebookpagina.

Onze Slootjesdag 2020 houden we dit jaar op zondag 14 juni