Natuurkofferwerkgroep

De vrijwilligers van de werkgroep natuurkoffer brengen 2x per jaar, in het voorjaar en in het najaar, de natuur binnen bij woonzorgcentrum Akert. En, sinds kort, ook bij woonzorgcentrum Berkenheuvel.

Tijdens een vergadering maken we 3 groepen, kiezen per groep 1 thema en werken dat uit met aandacht voor natuurlijke materialen die we zelf verzamelen. Ook bij het IVN op zolder is veel te vinden wat we kunnen gebruiken. Enkele thema’s zijn; voorjaarsbloeiers, vogels, nesten en eieren, herfst in het bos, de Dommel, het schaap enz.

Er wordt bij de voorbereiding aandacht gegeven aan het ophalen van herinneringen en ervaringen, gebruik van zintuigen en, vooral ook, het hebben van een gezellige middag voor de bewoners of mensen van de dagbesteding.

Tijdens de middag vullen we de tafels met vooral  natuurlijke materialen en stimuleren de mensen om er over te praten, te voelen, kijken, ruiken en evt. proeven. En dan komen heel vaak de verhalen los. Het is ook erg leuk om te horen wat men vertelt, vooral over vroeger,  en hoe ze elkaars verhalen aanvullen!  Ook wij genieten daarvan!

De werkgroep bestaat uit een  groepje enthousiaste vrijwilligers,  maar wij kunnen  zeker meer mensen gebruiken!

Heeft u interesse in onze werkzaamheden en/of wilt u meer informatie stuur dan een mail naar ivngeldrop@gmail.com ter attentie van Petra Heemskerk.