Tentoonstellingwerkgroep

Wie zijn we en wat doen we:

Onze werkgroep bestaat uit een aantal enthousiaste deelnemers met ieder zijn of haar eigen inbreng. De één is goed in het maken van teksten, de ander kan mooi tekenen of schilderen of kan goed knutselen. Zo vullen we elkaar aan. De tentoonstellingswerkgroep maakt eens per jaar een thematentoonstelling in “De Paardestal”.

De Paardestal

De Paardestal is gelegen in het kasteelpark en is nog in originele staat. Bij het inrichten van de tentoonstelling moet rekening gehouden worden met de indeling van dit gebouw zoals de paardenboxen,voederplanken en hooikorven. Het maken van een tentoonstelling in dit monumentale gebouw heeft iets heel speciaals.

Aan de tentoonstelling wordt gewerkt in de maanden januari en februari. Op de eerste zondag van maart is de feestelijke opening.

De tentoonstelling is daarna tot eind november iedere zondag open van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Hoe doen we dat:

Na de opening is er even tijd om op onze lauweren te rusten, maar niet te lang: er moet weer gewerkt worden. We beginnen al snel met het bedenken van een nieuw onderwerp. Daarna komen we regelmatig bij elkaar om de indeling zover mogelijk uit te werken.

In januari begint het echte werk; het bouwen van de tentoonstelling. Wij werken in verschillende groepjes tenminste tweemaal in de week, indien nodig meer.

Beeldpresentatie

De werkgroep beeldpresentatie van het IVN maakt ieder jaar over het onderwerp van de tentoonstelling een dia/filmvoorstelling. Deze duurt ongeveer 15 minuten. In het koetshuis, gelegen naast “De Paardestal”, wordt de serie vertoond. Ook kun je hier een kijkje nemen in de bibliotheek van het IVN.

Tijdens de openstelling van de tentoonstelling op de zondagmiddagen moeten er twee personen aanwezig zijn. Wij doen hiervoor een beroep op onze leden en donateurs.

Wil je hieraan meewerken neem dan contact op met Jeanny de Kuster, tel. 040-2867726

Heb je belangstelling voor onze werkgroep dan horen we dat graag.