Cursuswerkgroep

Wij willen belangstellenden de natuur intenser laten beleven, hun kennis verdiepen en verwondering aanwakkeren, want wie van de natuur houdt, wil haar beschermen. Onze workshops en vaak korte, maar soms ook langere cursussen zijn een goed startpunt.

Thema’s
Eerder ontwikkelde korte cursussen gaan over bomen, paddenstoelen, insecten, planten, water en natuurfotografie. De meeste bestaan uit 2 of 3 lessen en 2 of 3 excursies (meestal in Geldrop of de nabije omgeving) die snel na elkaar worden verzorgd. Onze populairste langere cursus is de vogelcursus. Andere onderwerpen die wat meer tijd vergen zijn bijvoorbeeld klimaat en seizoenen.

Specialistische kennis
We zetten waar mogelijk onze eigen natuurgidsen in en trekken waar nodig gekwalificeerde docenten aan van buiten. Wij zorgen ervoor dat onze Natuurgidsen en Begeleiders jaarlijks een opfriscursus krijgen.

Kortom
We zetten cursussen op, zoeken naar docenten, maken cursusmateriaal, werven en ontvangen deelnemers en zorgen ervoor dat de hele cursus goed verloopt in een aangename sfeer.

Wil je meehelpen?
We kunnen best wat hulp gebruiken. Ben je leergierig en kun je goed samenwerken? Mooi! Natuurkennis is niet nodig maar wel een voordeel. En als je goed bent in het maken en monteren van korte introductiefilmpjes voor onze cursussen, is dat helemáál mooi meegenomen.

Heb je interesse?
Kom een keer kennismaken met de cursuswerkgroep bij een van onze bijeenkomsten. Je bent van harte welkom.

Samenvatting