Gezondheid

Wandeling in het kader van ‘Beweegweek voor ouderen’

Geldrop 31 mei 2023

Het Nationale Ouderenfonds heeft in de week van 8 t/m 14 mei de nationale ‘Beweegweek voor ouderen’ geïnitieerd. En vervolgens hebben de gebiedsregisseur van de gemeente, Lunet zorg en woningstichting Wooninc. dit aangegrepen om op donderdag 11 mei een ‘sportieve’ bijeenkomst te  organiseren bij de nieuwe woonlocaties Jonkvrouw en Paladijn/Schildknaap in de wijk Zesgehuchten.  Een sportieve bijeenkomst met een tweeledig doel. De mensen die daar wonen, mensen met  verschillende zorgbehoeften, kunnen met elkaar kennis maken en kunnen dit doen door samen met  elkaar in beweging te komen. 

Het IVN is gevraagd hieraan een bijdrage te leveren door het verzorgen van wandelingen in de wijk  Beekweide en in het tegenover de Jonkvrouw gelegen plantsoen. Door deze Beekweide gaat ook een  stukje van de wandeling die in ‘8 ommetjes door Geldrop, Zesgehuchten’ beschreven staat.

Lucy van den Berg en Mariet Vissers hebben een wandeling voorbereid, startende langs de Diepe  Vaart en terug over het plantsoen waar veel interessante bomen te vinden zijn. Geïnteresseerden  konden zich kort voor 10.00 uur en nog een keer om 13.00 uur melden aan een IVN stand die  opgesteld stond op de parkeerplaats tussen de Jonkvrouw en de Paladijn. Tijdens de wandeling van  een half uur (die overigens wat uitliep door de vele vragen) werden de deelnemers rondgeleid in het  gebied.

Na afloop waren er enthousiaste reacties. Eén deelnemer besloot, na zijn wandeling in de ochtend,  om in de middag ook nog een keer mee te lopen omdat het zo leuk was. Een andere deelnemer  vertelde dat zij nu wist waarom de bloemen van de paardenkastanje van geelwit naar rood  verkleurden. Dat had zij altijd wel gezien, maar nu wist zij waarom dit gebeurde: de bijen waren langs geweest!

De IVN stand op de parkeerplaats was ingericht met materialen uit de tentoonstelling ‘Beleef het  Bos’. Een thema wat mooi combineerde met het onderwerp van de wandelingen in de Beekweide. En  verschillende mensen kochten dan ook het ’ommetjes’ boekje en zeiden in de komende tijd zeker  eens in de Paardestal te komen kijken.

Ontdek meer over

Deel deze pagina