Paddenstoelen

Terugblik op een geslaagde paddenstoelencursus

Geldrop 24 oktober 2023

Het is begin oktober, de paddenstoelen laten zich al zien. De korte paddenstoelencursus o.l.v. Harrie Broeksteeg gaat van start. Er is veel belangstelling voor. Met een mooie PowerPoint presentatie vertelt Harrie over de groei en bouw van de paddenstoelen en hoe ze te herkennen.

Na de pauze krijgt iedereen een paddenstoel om te determineren. Dat valt nog niet mee. Heeft de paddenstoel buisjes of lamelle en heeft het een kraag? Na een leerzame avond, is er de zaterdag erna een excursie in de kasteeltuin. Het enthousiasme van de cursisten is dan al te merken. Harrie laat verschillende soorten paddenstoelen zien, zoals de Russula en de Rechte koraalzwam en de Platte tonderzwam. Die laatste is talrijk aanwezig op een dikke omgevallen stam.

Na de tweede theorieavond gaan we weer de zaterdag erna naar het gebied de Meelakkers. Met een zakspiegeltje in de hand lopen we met Harrie naar de vele soorten paddenstoelen en zwammen, waarbij hij weer wijst op de kenmerken. Zoals het Kleverig koraalzwammetje, die je vanuit de verte al kunt zien door de gelige kleur. Zo blijkt maar weer, de natuur is zo mooi. Geef je ogen de kost en geniet!

Irene Roelofs

Ontdek meer over

Deel deze pagina