Biodiversiteit

Plan boom

Geldrop 5 maart 2023

Op zaterdag 4 maart hebben IVN Geldrop, de Gemeente en ruim 40 vrijwilligers 1600 boompjes gepland, in het kader van “Plan Boom”. Deze boompjes werden gepland op het veld langs het Queenvenpad, tussen de Terrasflats en de Dommel. De gemeente had de grond al voorbewerkt. Met de hulp van alle vrijwilligers waren alle boompjes in een goed uur verwerkt.

Wethouder Stravers kwam deze actie ondersteunen. Hij gaf aan dat de gemeente duurzaam wil zijn. De gemeente wil de bewoners dan ook verleiden om dit samen te doen. Hij vond de actie van vandaag geweldig, evenals de actie van 2 weken geleden waarbij het IVN boompjes aan bewoners heeft uitgedeeld voor de eigen tuin. Het stimuleert de biodiversiteit in de gemeente. Ook voorzitter Harrie Broeksteeg was blij met de grote opkomst.

De actie trok volop belangstelling van de pers. Naast Middenstandsbelangen en het Eindhovens Dagblad was ook Studio 040 aanwezig om alles op de video vast te leggen. Terwijl zij was interviews afnamen werkten de vrijwilligers hard door met het planten van de 1600 boompjes. Een succesvolle dag.

Plan Boom
Natuurorganisaties willen in Nederland binnen vier jaar 10 miljoen extra bomen planten om ontbossing tegen te gaan. Onmisbaar bij Plan Boom is de inzet van vrijwilligersgroepen die de natuur een warm hart toedragen. Brabants Landschap, de Brabantse Milieufederatie en IVN Brabant steunen de actie door gratis bomen en struiken ter beschikking te stellen. Het project Plan Boom wordt mede mogelijk gemaakt door stichting Life Terra en met steun van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Foto-serie Plant Boom

Kort filmpje van Plant Boom

Opname van Studio040

Ontdek meer over

Deel deze pagina