Bomen en struiken

Plan Boom

Geldrop 5 januari 2023

In de vorige Nieuwsbrief hebben we gemeld dat we in het kader van Plan Boom aanvragen voor bomen en struiken hebben ingediend bij zowel het Brabants landschap als bij IVN Brabant. Inmiddels hebben we groen licht gekregen.

Planten van bomen en struiken op gemeentegrond.
De bomen en struiken die het Brabants Landschap beschikbaar stelt, komen op een aantal percelen van de gemeente. Het betreft een paar kleinere percelen aan het Queensvenpad bij de kleine Dommel en een perceel tussen een woonwijk in Braakhuizen-Noord en KUHN aan de Nuenenseweg.

Alhoewel het plantgoed eind januari al beschikbaar is zal het planten enkele weken later

plaatsvinden, zodra de winter op zijn retour is.Voor het planten van deze bomen en struiken zoeken we vrijwilligers. Leden en niet-leden zijn welkom om te helpen. Ervaring is niet nodig. Voor gereedschap wordt gezorgd.

We zijn met de gemeente nog in overleg over een geschikte datum om te planten. Zodra die bekend is zullen ook de omwonenden worden geïnformeerd en uitgenodigd worden om mee te planten. Opgeven als vrijwilliger kan al door een mail te sturen naar: publiek.ivngeldrop@gmail.com

Struiken en bomen gratis beschikbaar voor inwoners uit Geldrop-Mierlo
Bij IVN Brabant hebben we 250 stuks inheems plantgoed aangevraagd. Het plantgoed dat

beschikbaar komt, bestaat uit: Hazelaar, Inlandse vogelkers, Vuilboom, Lijsterbes en Gelderse roos. Deze struiken en bomen kunnen we gratis uitdelen aan inwoners van Geldrop-Mierlo; leden en niet-leden van IVN.

Dat uitdelen willen we combineren met een Open dag van IVN Geldrop, waarop inwoners van Geldrop-Mierlo kennis kunnen maken met IVN en haar activiteiten. Een mooie kans voor de werkgroepen om te laten zien wat zij doen. Deze dag staat nu gepland voor zaterdag 18 februari.

Nadere informatie over hoeveel plantgoed per huishouden beschikbaar is, is nog niet bepaald, maar wordt tijdig bekend gemaakt. Aankondigingen van het uitdelen van gratis plantgoed én van de oproep voor vrijwilligers om mee te helpen met planten zal in januari en februari ook in andere lokale en sociale media verschijnen.

Het project Plan Boom wordt mede mogelijk gemaakt door Life Terra en met de steun van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Leo Schutter en José Rögels

Ontdek meer over

Deel deze pagina