Overig

Opening tentoonstelling “irritant maar interessant”

Geldrop 7 maart 2024

Afgelopen zondag 3 maart werd de tentoonstelling “Irritant maar interessant” geopend. Een mooie tentoonstelling die de moeite van een bezoek meer dan waard is. U hebt nog vele weken voor het plannen van een bezoek op de zondagmiddag tussen 14:00 en 17:00 uur. Maak er gebruik van.

Er is maanden gewerkt aan deze nieuwe tentoonstelling. Door een tweetal nieuwe leden had de tentoonstellingwerkgroep het deze keer iets gemakkelijker. Maar toch was ook deze keer de vraag: “zijn we op tijd klaar?”. Ons huis lag vol met ratten, vliegen, maaien, pissebedden, kakkerlakken, muizen. Die werden met veel geduld netjes op de juiste kleur geschilderd. En elke week werd er wel een foto getoond van de voortgang. Op het moment dat ik kan beginnen met de poster weet ik dat de opening in zicht komt.

En toen werd Buienradar belangrijk. Wat voor weer gaat het worden. De eerste vooruitzichten waren kletsnat. Maar toen de opening dichterbij kwam bleek het reuze mee te vallen. Eigenlijk was het heerlijk lenteweer. Dan is de opening extra feestelijk. Als de huisfotograaf mag ik iets eerder langskomen om de verse tentoonstelling op foto te zetten. Met als extra hoogtepunt dat ik ook een stukje van die lekkere vlaai krijg. Dat uurtje voor de opening is altijd gezellig. Iedereen is dan blij dat al het werk er weer op zit en is trots op het resultaat.

Met de camera in de hand kan ik rustig de hele tentoonstelling bekijken. Kijken naar al die leuke details. Me verbazen over wat er in elke box te zien is. Alles keurig netjes en wachtend op de eerste kijkers. Knap dat elke keer een thema op een leerzame manier uitgebeeld kan worden. Na de openingstoespraak van onze voorzitter Harrie kon de deur opengezet worden. De eerste reacties waren niet verrassend, erg positief. Onder het genot van een drankje en het goede weer was het goed vertoeven rond de Paardestal. Een leuke tentoonstelling en een heerlijke lenteachtige opening. Wat wil een mens nog meer op de eerste zondag van maart.

Mocht u interesse in de foto’s van de opening en tentoonstelling hebben, klik dan de onderstaande links:

Opening Tentoonstelling

Tentoonstelling

Rob Biesters

Ontdek meer over

Deel deze pagina