Bloemen en planten

IVN gaat Geldrop-Mierlo groener maken. Wie wil helpen?

Geldrop 10 november 2023

In de vorige Nieuwsbrief hebben we gemeld dat we in het kader van Plan Boom aanvragen voor bomen en struiken hebben ingediend bij zowel het Brabants landschap als bij IVN Brabant. Inmiddels hebben we groen licht gekregen. 

Vrijwilligers gezocht voor het planten van bomen en struiken. 

De inheemse bomen en struiken die door het Brabants Landschap beschikbaar worden gesteld, kunnen geplant worden op grond van de gemeente, gelegen aan het Elsbroekpad (Hulst). Hier gaan we 2 vogelbosjes en een struweelhaag aanplanten. Voor het planten van deze bomen en struiken zoeken we vrijwilligers. Leden en niet-leden zijn welkom om te helpen. De grond is voorbewerkt. Ervaring is niet nodig. Wel is het handig om zelf een spade mee te brengen 

Het planten met vrijwilligers is gepland op zaterdag 9 december van 9.00-11.00 uur 

Vrijwilligers kunnen zich melden op ivngeldrop@gmail.com, t.a.v. Petra Siemons met vermelding  “vrijwilliger Elsbroekpad”. 

Vrijwilligers gezocht om te helpen bij het uitdelen van 500 struiken en bomen  

Van IVN Brabant krijgen we 500 stuks inheems plantgoed, dat we gratis kunnen uitdelen aan inwoners van Geldrop-Mierlo; leden en niet-leden van IVN. Dat uitdelen gaan we weer combineren met een Open dag van IVN Geldrop om inwoners van Geldrop-Mierlo kennis te laten maken met IVN en haar activiteiten. 

Hiervoor zoeken we nog vrijwilligers die helpen met het klaarleggen van de bomen en struiken, plantgoed voorzien van labels, opzetten kramen, koffiezetten en andere hand- en spandiensten. 

Het uitdelen zal plaatsvinden op zaterdag 9 december vanaf 11.00 uur bij de Paardestal in de kasteeltuin 

Vrijwilligers kunnen zich melden op ivngeldrop@gmail.com, t.a.v. Petra Siemons met vermelding ‘vrijwilliger Paardestal”.

Bekijk hier de soorten bomen die uitgedeeld gaan worden: Plan boomsoorten 

Het project Plan Boom wordt mede mogelijk gemaakt door Life Terra en met de steun van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.  

José Rögels 
Leo Schutter
Petra Siemons 

Ontdek meer over

Deel deze pagina