Bomen en struiken

Expositie ‘Beleef het bos’ bij IVN Geldrop beleeft 29 oktober laatste dag

Geldrop 15 september 2023

De expositie over het bos en zijn bewoners is zondag 29 oktober voor het laatst te bezichtigen in natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark. Een film over de eik geeft aanvullende informatie. Voor kinderen zijn er interactieve spelletjes en een speurpuzzel. Toegang gratis, zondagmiddagen van 14 tot 17 uur.

Nozem van het bos
Traditiegetrouw trekken de exposities van IVN Geldrop veel belangstelling. De jaartentoonstelling ‘Beleef het bos’ heeft aandacht voor typisch Nederlands bos en de groei, bloei en het verval ervan. Opgezette dieren, een echt eksternest en een nagebouwd mierennest nemen de bezoekers mee op ontdekkingsreis. Wie zijn die ruige ‘nozem’ en die wriemelende, wroetende en wervelende dieren? Zeven filmpjes zoomen in op herkenbare paddenstoelen, nestelende haviken, stikstof en andere wetenswaardigheden. Vaste prik is het houten paard voor een rustig ‘ritje’ in de laatste paardenbox. In het Koetshuis naast de stal tonen de vitrines opgezette woudbewoners zoals de gaai, die onbedoeld bomen plant. Er draait een korte film over de eik, gemaakt door de Werkgroep Beeldpresentatie.

Zoek het uit!
Met draaibare stapelblokken kunnen kinderen blad, schors en vruchten van een boom bij elkaar zoeken en met het elektrospel hun kennis testen. Miniloco daagt jong en oud uit om met goede antwoorden het juiste patroon te leggen. Onderwerpen uit de expositie en het koetshuis komen daarnaast terug in een speurpuzzel. Ben je nog niet uitgespeurd dan kun je neuzen in de IVN-bibliotheek met natuurboeken, of zoekkaarten kopen (zolang de voorraad strekt).

Met IVN  beleef je nog meer natuur!

De foto is gemaakt door Margot Klaren.

Ontdek meer over

Deel deze pagina