Overig

De Natuurkoffer

Geldrop 27 november 2023

Op donderdagmiddag 9 november zijn 3 vrijwilligers van de werkgroep Natuurkoffer op bezoek geweest bij Berkenheuvel dagbehandeling. Het thema was voedsel voor dieren en hun gedrag (vooral in de herfst). 

Met allerlei spullen, die we meegenomen hadden, hebben we een tafel versierd. Kleurrijke afbeeldingen van dieren uit het bos, bladeren, takken, vruchten, zaden en bessen. Ook opgezette dieren zoals een eekhoorn, gaai en grote bonte specht. We hebben daar, samen met de cliënten, veel over verteld, herinneringen opgehaald en ook geluisterd naar de interessante verhalen van de mensen. Zeker aan bod kwam de originele manier waarop dieren vaak hun voedsel verzamelen en de manier waarop ze dat opeten. Veel te snel was het tijd om de middag af te sluiten.

Donderdagmiddag 23 november hadden we met de complete werkgroep een afspraak bij woonzorggroep Hooge Heide. Daar stonden 3 tafels voor ons klaar en die hebben we aangekleed met allerlei materialen rond de thema’s (vergeten) groentes en moestuin – herfst in het bos – voedsel voor dieren en hun gedrag. Alle cliënten maakten kennis met de 3 onderwerpen want wij schoven met al onze spullen door van tafel naar tafel.

Wij kunnen van alles vertellen over de onderwerpen maar nóg leuker wordt het als de mensen gaan vertellen over vroeger tijden, iedere keer is dat weer genieten! Het waren een plezierige middagen met veel aandacht voor de natuur! En ook hier “vloog de tijd”.

Petra Heemskerk
Namens werkgroep natuurkoffer

De foto is van Petra Heemskerk.

Ontdek meer over

Deel deze pagina