Vogelwandeling ‘Vennentocht’

Vogelliefhebbers kunnen dinsdag 4 april gratis deelnemen aan een vogelwandeling van IVN Geldrop over de heide. Start is om 9 uur aan het begin van de Strabrechtseheideweg. Honden niet toegestaan.

Rijkdom aan vogels
‘De wulp wijst met zijn snavel naar zijn gulp’. Eén keer dit ezelsbruggetje gehoord en je vergeet nooit meer hoe je de wulp kunt herkennen. En nu maar hopen dat deze bedreigde broedvogel te zien is tijdens de derde van vijf ochtendlijke vogelwandelingen van IVN Geldrop. Die op 4 april volgt zo ongeveer de jaarlijkse 5-vennentocht, die over de Braakhuizensche en Strabrechtse Heide voert. Dit tegen Geldrop gelegen heidegebied is een boeiende biotoop voor onder meer vogels. De combinatie van heide, vennen en bomen trekt allerlei soorten aan, waaronder de kuifmees, dodaars, zilverreiger en de wulp dus, die in Nederland op de rode lijst staat. Terwijl de wulp getroffen wordt door de intensivering van de landbouw, heeft de kuifmees te lijden onder de kap van naaldbomen ten behoeve van meer biodiversiteit. IVN Geldrop prijst zich dan ook gelukkig met zo’n waardevol natuurgebied in de naaste omgeving.

Tips voor deelname
Iedereen met belangstelling voor vogels is welkom mee te lopen. Een verrekijker is nuttig en mogelijk waterdicht schoeisel. Vertrekpunt vanuit de Bosrand in Geldrop is 100 m na het viaduct over de A67. Vogelexcursies duren gewoonlijk 2 tot 2½ uur. Raadpleeg kort voor deelname de website. Inlichtingen bij Leo Donders, tel. 040 2862665. Voor meer activiteiten zie de website van IVN Geldrop: www./ivn.nl/geldrop. IVN Geldrop is ook op facebook.

De foto is gemaakt door Wouter Cardoen.

Waar
Viaduct A67
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Leo Donders

IVN Geldrop Vogelwerkgroep

Ontdek meer over

Deel deze pagina