Vogelexcursies IVN Geldrop

Vogelliefhebbers kunnen in de lente vijf dinsdagochtenden en een -avond met IVN Geldrop genieten van vogelexcursies. Op 21 maart gaat de vogelwandeling door het dal van de Kleine Dommel. Start is om 9 uur bij Kastanjehof in Geldrop. Deelname aan de activiteiten (zonder honden) is gratis. 

Vogels kun je het best zien als de bomen nog niet vol blad zitten. De vroege lente is niet alleen daarom een goed moment om vogels te spotten. In veel gevallen verraden ze namelijk hun aanwezigheid door hun zang, waarmee ze een vrouwtje proberen te lokken en hun territorium aangeven. Wie vogels wil zien, moet dus zijn ogen én oren de kost geven.

Vroegevogelwandeling en avondexcursie
IVN Geldrop nodigt vogelliefhebbers uit voor een reeks vogelwandelingen op zes achtereenvolgende dinsdagen, waarvan de eerste vier om 9 uur starten: 21 en 28 maart, 4 en 11 april. De vijfde, op 18 april, is voor vroege vogels en start om 7 uur. Deze excursies duren 2 à 2½  uur. De avondexcursie is op 25 april van 19 tot 20.30 uur in Gijzenrooi. IVN kiest voor verschillende biotopen. Zo ziet men vogels van het beekdal, heide, vennen, (broek) bos, velden en kleinschalige akkerbouw. Ondanks de achteruitgang van de biodiversiteit, vogels incluis, zullen er zeker mooie waarnemingen zijn. Een verrekijker is aanbevolen. Kijk kort tevoren op de website of de wandeling (zonder speciale maatregelen) doorgaat.

Wandeling 21 maart
De eerste wandeling voert door het dal van de Kleine Dommel en start bij Kastanjehof, het appartementencomplex aan de Kleine Dommel, op de hoek van de Laan der Vier Heemskinderen in Geldrop. Inlichtingen bij Leo Donders, 040 2862665. Voor meer informatie zie www.ivn.nl/Geldrop.

De foto is gemaakt door Wim Hendrikx

Waar
Kastanjehof
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Leo Donders

IVN Geldrop Vogelwerkgroep

Ontdek meer over

Deel deze pagina