Seniorenwandeling natuur & cultuur

Een excursie in het kasteelpark met aandacht voor natuur en cultuur: wie er zin in heeft kan op woensdag 29 maart om 10 uur aansluiten. Een van onze natuurgidsen begeleidt dan een zogenaamde seniorenwandeling van IVN Helmond. Deelname is gratis, honden zijn niet welkom.

De excursie begint bij natuurinformatiecentrum De Paardestal en duurt circa 1½ tot 2 uur. Er is aandacht voor de bijzondere bomen in het park, lentebloeiers, het jonge voedselbos in opbouw en de dieren. Wist je dat er midden in het centrum van Geldrop vossen en reeën vertoeven? De natuurgids gaat ook in op bijzonderheden aangaande het kasteel en de relatie met de gemeente.

Inlichtingen
Parkeren kan op het terrein bij de kasteelhoeve (navigatie: Helze 8).  Kom zo mogelijk op de fiets of te voet – zowel vanwege duurzaamheid als parkeerdruk in het centrum. Het is verstandig vooraf even op de website te kijken of de wandeling doorgaat, of bel eventueel 06 2009 1534.

IVN Helmond organiseert maandelijks een Seniorenwandeling waaraan iedereen mag deelnemen. De ene maand in een wijk of het buitengebied van Helmond, in de andere maand in de regio in samenwerking met het plaatselijke IVN.

Waar
IVN Natuur- informatiecentrum “de Paardestal
Helze 8
5662 KA Geldrop
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina