Landschapswandeling ‘rondje Beuven’

Wandelliefhebbers kunnen op 28 maart op pad met IVN Geldrop. Start is om 13.30 uur vanaf parkeerplaats ’t Jasper, Bussersdijk – Jaspervenweg, Lierop. Terugkeer om 16.30 uur. Waterdicht schoeisel wordt aanbevolen. Deelname is gratis (geen honden).

Vogelrijk heidegebied
Op de laatste dinsdag van maart begeleidt IVN Geldrop een wandeling over de Lieropse en Strabrechtse Heide, ‘Rondje Beuven’. Dit grootste ven van Nederland is rijk aan vogels en een beschermd natuurgebied. Onder meer de zwarte ooievaar, lepelaar en visarend worden hier gespot vanuit de vogelkijkhut. De aandacht tijdens deze doorloopwandeling gaat vooral uit naar de landschappelijke kenmerken en waarden van het gebied.

Route en inlichtingen
De start is om 13.30 uur vanaf parkeerplaats ’t Jasper, Bussersdijk, Lierop. (De Meervensedijk gaat bij het bos over in Bussersdijk. Vanaf hier is het nog 900 meter. Rijd bij het bord ’t Jasper’ rechts de zandweg in). Advies is tevoren op de website te kijken of de wandeling (zonder speciale maatregelen) doorgaat. Voor verdere inlichtingen: Mariet Vissers, 040 2856622, en Tinus de Gouw, 06 12141901.

De foto is gemaakt door Frans van den Boom

Waar
Beuven – ‘t Jasper
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Tinus de Gouw

Gids IVN Geldrop
Tinus de Gouw, 06 12141901

Ontdek meer over

Deel deze pagina