Landschapswandeling over Braakhuizensche Heide

Natuurwandelaars kunnen met gidsen van IVN Geldrop meelopen over de Braakhuizensche Heide. De landschapswandeling start op 31 januari om 13.30 uur vanaf de Strabrechtseheideweg, 100 m voorbij viaduct Bosrand. Terugkeer om 16.30 uur. Waterdicht schoeisel wordt aanbevolen. Deelname is gratis, geen honden.

De maandelijkse IVN-wandeling op de laatste dinsdag van de maand voert in januari over de Braakhuizensche Heide. Dit terrein maakt onderdeel uit van de Strabrechtse Heide, gelegen ten zuiden van de A67. Dicht bijeen liggen hier enige vennen waarvan er twee vrij recent herstelwerkzaamheden ondergingen. Ook werden door beheerder Brabants Landschap groepjes inheemse loofbomen aangeplant, verspreid in delen van het bos. Het doel is tot meer gemengde bossen te komen, zowel qua leeftijd als soort. Nu nog overheersen dennen.

Onderweg vertellen de natuurgidsen enkele keren interessante wetenswaardigheden. De wandeling van 8 km duurt drie uur, inclusief een pauze. Waterdicht schoeisel is wenselijk want delen van het gebied kunnen nat zijn.

Inlichtingen
In verband met parkeren en duurzaamheid beveelt IVN aan per fiets te komen. Het startpunt ligt tegen de grens van Geldrop aan en is bereikbaar via de Bosrand (in de wijk Coevering). Advies is tevoren op de website www.ivn.nl/geldrop te kijken of de wandeling (zonder speciale maatregelen) doorgaat. Voor verdere inlichtingen: Mariet Vissers, 040 2856622, en Tinus de Gouw, 06 12141901.

De foto is gemaakt door Frans van den Boom.

Waar
Braakhuizensche Heide
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Tinus de Gouw

Gids IVN Geldrop
Tinus de Gouw, 06 12141901

Ontdek meer over

Deel deze pagina