Landschapswandeling Gijzenrooi

Wandelaars kunnen met IVN-gidsen op pad door Gijzenrooi, op de grens van Geldrop en Eindhoven. De landschapswandeling van circa 8 km start 30 mei om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij AH, Laan van Tolkien 220. Terugkeer 16.30 uur. Deelname is gratis, geen honden.

Walhalla Gijzenrooi
De landschapswandeling van IVN Geldrop op de laatste dinsdag van de maand vindt in mei plaats in de Gijzenrooise Zeggen, ten oosten van de Stratumse Heide. In dit kleinschalige cultuurlandschap met bolle akkers en heggen beheert Brabants Landschap bloemrijke graanpercelen. Het kan er rood zien van de klaprozen en vogels jubelen binnen dit walhalla in alle toonaarden. Tot de locale fauna behoren grasmussen, torenvalken en knoflookpadden.

Onderweg vertellen de natuurgidsen wat interessante wetenswaardigheden. Halverwege wordt een keer in de natuur gepauzeerd. Kijk vooraf even op de website www.ivn.nl/geldrop of de wandeling (zonder coronamaatregelen) doorgaat. Voor verdere inlichtingen: Mariet Vissers, 040-285 6622, en Tinus de Gouw, 06-12141901.

De foto is gemaakt door Frans van den Boom

 

Waar
AH Gijzenrooi
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Tinus de Gouw

Gids IVN Geldrop
Tinus de Gouw, 06 12141901

Ontdek meer over

Deel deze pagina