Expositie “Beleef het bos”

“Beleef het bos” is een expositie over het bos en zijn bewoners in natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark van Kasteel Geldrop. Een film over de eik geeft aanvullende informatie. Voor kinderen zijn er interactieve spelletjes en een speurpuzzel. Toegang gratis, tot november op zondagmiddag open van 14 tot 17 uur.

Nozem van het bos
Traditiegetrouw trekken de exposities van IVN Geldrop veel belangstelling. De jaartentoonstelling van ‘2023 beleef het bos’ heeft aandacht voor typisch Nederlands bos en de groei, bloei en het verval ervan. Opgezette dieren, een echt eksternest en een nagebouwd mierennest nemen de bezoekers mee op ontdekkingsreis. Wie zijn die ruige ‘nozem’ en die wriemelende, wroetende en wervelende dieren? Zeven filmpjes zoomen in op herkenbare paddenstoelen, nestelende haviken, stikstof en andere wetenswaardigheden. Vaste prik is het houten paard voor een rustig ‘ritje’ in de laatste paardenbox. In het Koetshuis naast de stal tonen de vitrines opgezette woudbewoners zoals de gaai, die onbedoeld bomen plant. Er draait een korte film over de eik, gemaakt door de Werkgroep Beeldpresentatie.

Zoek het uit!
Met draaibare stapelblokken kunnen kinderen blad, schors en vruchten van een boom bij elkaar zoeken en met het elektrospel hun kennis testen. Miniloco daagt jong en oud uit om met goede antwoorden het juiste patroon te leggen. Onderwerpen uit de expositie en het koetshuis komen daarnaast terug in een speurpuzzel. Ben je nog niet uitgespeurd dan kun je neuzen in de IVN-bibliotheek met natuurboeken of zoekkaarten kopen (zolang de voorraad strekt).

Kom eens langs
Belangstellenden zijn welkom in Natuurinformatiecentrum De Paardestal. De toegang is gratis op zondagen van 14 tot 17 uur tot en met oktober. Schoolklassen en andere groepen kunnen op afspraak doordeweeks terecht. Hiervoor kan men contact opnemen met Marian van de Sluis, 040 2854681.

Waar
IVN Natuur- informatiecentrum “de Paardestal
Helze 8
5662 KA Geldrop
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Marian van de Sluis

Contactpersoon Tentoostellingswerkgroep IVN Geldrop Tentoonstellingswerkgroep

Ontdek meer over

Deel deze pagina