Wat wij doen

Natuurexcursies in Den Haag en omstreken

Voor een excursie in de natuur hoef je niet per se een hele dag uit te trekken of ver te reizen. Ook dichtbij is er van alles te beleven. Heerlijk struinen door de duinen, of langs het strand, dwalen door het bos, een park of een van de vele landgoederen. Een enorme diversiteit aan natuur kleurt Den Haag groen. En daar laten de natuurgidsen van IVN  Den Haag en omstreken jong en oud de natuur beleven.
Kies er maar een uit en ga mee!
Natuurexcursies

Wandelingen op aanvraag

Voor de meeste gebieden in en om Den Haag kunt u ook wandelingen met een natuurgids aanvragen voor een eigen groep op een zelf gekozen tijdstip.
Wandeling op aanvraag

Cursussen

IVN organiseert verschillende cursussen en een opleiding. Op dit moment: de Groene Cursus en de Natuurgidsenopleiding. De Groene Cursus is laagdrempelig en bestemd voor een breed publiek: mensen die geïnteresseerd zijn in de natuur en er iets meer van willen weten.
De Natuurgidsenopleiding gaat dieper en is bestemd voor diegenen die zelf actief willen zijn bij educatieve activiteiten om anderen, kinderen en volwassenen, vertrouwd te maken met de natuur, waardoor respect en zorg voor de natuur wordt vergroot.
Cursusinformatie

Natuurkoffer

De Natuurkoffer is een koffer vol natuurproducten om ouderen die niet goed ter been zijn de natuur te laten beleven zonder dat zij daarvoor de deur uit hoeven. Vrijwilligers van IVN trekken met deze koffer langs zorgcentra om de zintuigen van ouderen te prikkelen: de geur van lavendel, het zien van natuurbeelden, het voelen aan planten, het proeven van zelfgemaakte jam. Hierdoor komen herinneringen naar boven die aanleiding zijn voor een gesprek. De natuur wordt ingezet als middel om herinneringen op te halen, gesprekken te stimuleren en het sociaal isolement te doorbreken.

Kwartaalblad

IVN Den Haag en omstreken geeft voor haar leden en donateurs het kwartaalblad Duizendblad uit. In het blad staan de geplande activiteiten en allerlei wetenswaardigheden over de natuur in en om Den Haag.
Lees Duizendblad

Nieuwsbrief

Maandelijks verschijnt onze nieuwsbrief met de laatste informatie over onze afdeling en activiteiten in de regio.
Wil je de nieuwsbrief ook ontvangen vul dan het formulier in.
Aanmeldformulier nieuwsbrief

Natuurweekend

Jaarlijks organiseert IVN Den Haag en omstreken een weekend in de natuur ergens in Nederland. De inschrijving staat open voor leden en donateurs van de afdeling. Tijdens deze weekenden gaan we overdag op pad en leiden IVN-ers uit de regio waar we verblijven ons rond en is er ‘s avonds tijd voor ontspanning.
Bel Rob Meyer voor meer informatie en aanmelden,
tel. 06 20 568 114 of 070 368 14 00, of stuur een mailtje naar info@ivndenhaag.nl

Incidentele activiteiten

In samenwerking met andere natuurverenigingen organiseren we jaarlijks verschillende activiteiten. Om er een paar te noemen: