LF2018 Honeysuckle Blue(s) Garden Klimaat en duurzaamheid

LF2018 Honeysuckle Blue(s) Garden

De Lege Midden 5 februari 2018

Van 31 maart tot 30 september in de Blokhuispoort.

Farm of the World is een cultureel project, geïnitieerd door beeldend kunstenaar Claudy Jongstra voor Leeuwarden Europese Culturele Hoofdstad 2018. Dat zetelt in boerderij de Kreake in Hûns. Waarbij nieuwe en duurzame mogelijkheden van het platteland worden onderzocht.

In het kader van LF2018 wordt één van de projecten, een zeer bijzondere tuin, opnieuw opgebouwd in de Blokhuispoort. Een tuin die aangelegd werd tijdens de Chelsea Flower Show onder de titel Honeysuckle Blue(s) Garden

Bijzondere tuin

In Voor tuinliefhebbers uit binnen- en buitenland, maar ook een breder publiek, is het dé kans om een Chelsea Flower Show tuin te bezoeken.

We zullen de Honeysuckle Blue(s) Garden opnieuw opbouwen op een van de binnenplaatsen van de Blokhuispoort, samen met een presentatie over het gedachtegoed van Farm of the World en de werkpraktijk van Claudy Jongstra. De tuin komt op een zeer prominente plek. Op deze manier zullen de filosofie van Claudy Jongstra en Farm of the World niet alleen in Húns onder de aandacht worden gebracht, maar ook in Leeuwarden bij de vele bezoekers die de Blokhuispoort zullen aandoen. We willen ook op die plek het belang van een steeds veranderende en bedreigde biodiversiteit onderstrepen. We zien de mogelijkheid om de tuin zes maanden opnieuw te tonen op zo’n prominente locatie als een enorme kans. Een kans om het gedachtegoed van Farm of the World, dat zetelt in  op deze plek onder de aandacht te brengen, en om ons succes in Londen te delen met bezoekers in Friesland, Nederland en internationaal.

tuin Chelsea garden show

Voor het beheer en onderhoud van de tuin, zijn we op zoek naar een aantal enthousiaste vrijwilligers die zich willen ontfermen over deze bijzondere erfgoedtuin! Naast regelmatig tuinonderhoud, vragen we mensen om de tuin ‘s morgens te openen en tijdens drukke periodes bezoekers te ontvangen en het verhaal van de tuin en Farm of the World te vertellen.

Adres:
Blokhuispoort
Blokhuisplein 40 
8911 LJ Leeuwarden

Website: http://farmoftheworld.nl/nl/ of klik hier 

Fotografie Maayke de Ridder en Modeste Herwig

Ontdek meer over

Deel deze pagina