Paddenstoel excursie Paddenstoelen

Paddenstoel excursie

De Lege Midden 19 oktober 2021

Zaterdag 2 oktober vertrokken we richting Oranjewoud om paddenstoelen te gaan kijken, deze keer met minder Corona beperkingen, heerlijk om zo samen te lopen met wel  de gepaste afstand. We hadden  de oude buurtschap Brongera als locatie uitgekozen. Dit bos is bijna overal  bedekt met een tapijt aan varens, waar de koningsvaren de winnaar is. Gelukkig waren er ook voldoende paddenstoelen,  hier wederom eentje die wel erg rijkelijk vertegenwoordigt was de aardappelbovist. 

aardappelbovist

Al lopende met vele ogen zagen we hier en daar mycena’s waaronder de fraaisteelmycena, daarna de rossige melkzwam. Typerend voor de melkzwammen dat er een druppeltje onder de hoed in de plaatjes verschijnt als je er in drukt. Russula’s waren er meerdere en de gele stinkende russula was in de meerderheid. Natuurlijk kwamen we ook  berkenzwammen tegen, die hun hoed mooi mee gedraaid hadden zodat hun sporen droog blijven als het regent. De Colybia’s waren minder aanwezig en maar  één nog klein koraalzwammetje in het sparren bos waar ook één dennenhoedvlam zich liet zien, boleten ontbraken ook niet. 

boleetzo kan ik wel doorgaan tot we in totaal 23 soorten hadden  onderscheiden  en als klapper, bijna aan het einde van onze wandeling de toeftige labyrint zwam op de wortels van oude beuken . Al met al een geslaagde wandeling.

labyrinth zwam

Ontdek meer over

Deel deze pagina