Wandelroutes

Het Bestse buitengebied leent zich uitstekend voor een mooie wandeling.

In 2018 zijn een aantal wandelingen uitgezet door gidsen van IVN Best in samenwerking met Best Bijzonder en de gemeente Best. De eerste is de Populierenwandeling Vleutse Broek. De routefolder kunt u downloaden door op deze link te klikken.
Deze wandeling is ook te vinden op de app IVN routes. Deze app is beschikbaar in iOS en voor Android, gratis te downloaden in Apple store en Google Playstore.

Om dichtbij huis van het landschap te kunnen genieten heeft de Brabantse Milieufederatie in Best twee ommetjes gerealiseerd, compleet met routefolders, bewegwijzering en startpanelen. Ze gaan grotendeels over zandpaden en deels over boerenland. De routes zijn gemarkeerd in het veld met witte pijlen op een oranje vlak.

Het ommetje De Vleut is aan de oostkant van Best. Dit ommetje is 11,3 km lang (verlengde route is 13,5 km).
De routefolder kunt u downloaden door op deze link te klikken.

Het ommetje Aarle is gelegen aan de westrand en is 6,3 km lang. De routefolder kunt u downloaden door op deze link te klikken.

Cursisten van de natuurgidsenopleiding uit Best en Son en Breugel hebben in 2010 een GPS-wandeling (zie onder) gemaakt door de Nieuwe Heide, oftewel het Joe Mann-gebied.Deze GPS-route is een natuurwandeling met natuurvragen.De routebeschrijving kunt u downloaden door op deze link te klikken.

Op zaterdag 26 september 2015 is de Klompenroute officieel geopend.
De Klompenroute is een wandelroute door het mooie gebied De Vleut. Door middel van klompen wordt de route aangegeven. Deze route kunt u downloaden door op deze link te klikken.