Kansen en bedreigingen van klimaatverandering op bomen

“Kansen en bedreigingen van klimaatverandering op bomen” door Henry Kuppen

 

BernhezeOp woensdag 29 november wordt een lezing verzorgd door de boomspecialist Henry Kuppen. Hij laat de gevolgen van de klimaatverandering op bomen zien. We  kunnen dit zelf ook waar nemen en vaak herkennen in onze eigen omgeving. Henry zal ook ingaan op wat belangrijk is om te doen; hoe we hier zelf invloed op kunnen uitoefenen.

De invloed van klimaatverandering op bomen

Vanwege klimaatverandering ontstaan steeds meer zomerstormen, hevige buien én droogte. Het wordt een uitdaging om water in de stedelijke omgeving te houden om de momenten van droogte op te kunnen vangen. Daarnaast komen de laatste jaren veel nieuwe boomziekten en aantastingen voor zodat er bijna geen geschikte boomsoort meer over lijkt te blijven.

Wat zijn de oorzaken en effecten?  Door hier inzicht in te krijgen kunnen we aan de aan afnemende kwaliteit van bomen te werken. Dat is de uitdaging van de toekomst; hoe geven we inhoud aan de noodzaak tot het toepassen van soortendiversiteit en het nemen van klimaatadaptatie maatregelen. Kortom een boeiende avond met een actueel onderwerp.

Henry Kuppen is senior adviseur en directeur van boomonderzoek en adviesbureau Terra Nostra waarbij hij zich bezig houdt met vraagstukken rondom bomen in de openbare ruimte. Hij is regelmatig in het nieuws als deskundige en wordt wereldwijd ingehuurd om overheden en instanties te adviseren en spreekt op congressen en seminars met passie over bomen.

 

Bijwonen van de lezing is gratis. Zaal open 19.45 uur; start lezing 20.00 uur, CC De Pas De Misse 4 in Heesch. Een vrijwillige bijdrage  voor de IVN Bernheze wordt zeer op prijs gesteld.

Waar
Cultureel Centrum De Pas
De Misse 4
5384 BZ HEESCH
0412 – 451634 Bezoek website Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina