Klimaat en duurzaamheid

Grootschalig landschapsherstel door Groasis

Amsterdam 24 september 2023

”Elk jaar verliest de aarde 13 miljoen hectare bos. Zo ging er de afgelopen 30 jaar 420 miljoen hectare bos verloren, een gebied groter dan de Europese Unie. Daardoor komt het levensonderhoud van 1,6 miljard mensen onder serieuze druk te staan, net als de habitat van meer dan 80 procent van alle dieren, planten en insecten. Ook gaat er elk jaar meer dan 12 miljoen hectare – ruim 23 hectare per minuut – verloren door droogte en verwoestijning, voornamelijk in armere landen.”

Het Nederlandse bedrijf Groasis helpt wereldwijd gedegradeerd land te herstellen met hun Waterboxx oplossing. ”Dit is een intelligente, omgekeerde kunststof emmer, met een achtvormige opening in het midden, waaronder je een of twee boompjes of plantjes in de grond kunt planten.”

”Groasis heeft met zijn partners inmiddels 2 miljoen bomen geplant in 55 landen. Het uiteindelijke doel: een biljoen bomen planten en zo’n 2 miljard hectare woestijn, rots en andere droge gebieden op aarde weer herbebossen en beplanten met gewassen. Dat zorgt voor banen, voedsel, herstelt ecosystemen en draait klimaatverandering terug. Groasis wil zo de oprukkende woestijn stoppen en grond weer vruchtbaar maken.”

Lees in dit artikel meer over de projecten en missie van Groasis.

*Bron Headerfoto: www.Change.inc

Ontdek meer over

Deel deze pagina