Vrijwilligers en vacatures

Bij het IVN Afdeling Almelo zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor kort- en langlopende projecten. Stuur een mail naar:  ivn.almelo@gmail.com om je als vrijwilliger wilt op te geven. Ook als je nog niet weet wat je wilt gaan doen we denken graag met je mee!

Wij hebben momenteel een vacature:

Educatief medewerker IVN Almelo

(acquisitie nav deze informatie wordt niet op prijs gesteld)

Daarnaast zoeken wij de volgende vrijwilligers:

 

Vrijwilliger bouw Paviljoen

Op 10 augustus 2020 start de bouw van het Paviljoen en de aanleg van het park in het Doepark de Hagen. IVN zet zich samen met de andere groene verenigingen van het samenwerkingsverband Stichting Natuurhus Almelo in om de bouw te realiseren. En daarvoor zoeken we vrijwilligers. Er zijn diverse werkzaamheden te doen, zowel mbt de bouw van het Paviljoen of de aanleg van het park. Voor meer informatie of aanmelden kan je terecht bij de 'coördinatoren parkvrijwilligers' Hans van Gerwen en/of Martin Peeters  park@natuurhusalmelo.nl of kijk op: https://www.natuurhusalmelo.nl/over-ons/bestuur/documenten/ (helemaal scrollen naar onderen)

Vrijwilliger Scharrelkids (leidinggevende)

Onze Scharrelkids bestaan uit ca. 40 jeugdleden en zij zijn onderverdeeld in de volgende groepen:

  • 4-6 jaar
  • 7 jaar
  • 8-12 jaar
  • 12-18 jaar

Heb je een gezonde dosis energie, weet je van aanpakken en heb je (bij voorkeur) gedegen kennis van natuur, neem dan contact met ons op. Het gaat om gemiddeld 1 keer per maand een activiteit en een een paar uurtjes per maand aan voorbereiding. Wil je het opdoen van natuurkennis combineren met leidinggeven in natuuractiviteiten? Meldt je dan gelijktijdig aan voor onze Natuuroudercursus. Vraag onze coördinator naar de mogelijkheden. Vanwege ons landelijk privacy- en veiligheidsbeleid vragen wij om een VOG.

Meer informatie
Yvonne Kuiphuis (coördinator) | scharrelkids@natuurhusalmelo.nl
 

PR-manager

Als PR-manager coördineer je alle perberichten en social media en stuur je bepaalde mensen aan om nieuwsitems te posten of publiceren, ook regel je wanneer nodig adveretenties en ben je op de hoogte van gerelateerd lokaal nieuws.

Meer informatie 
Heleen Eshuis (vice-voorzitter) | ivn.almelo@gmail.com
 

Vrijwilliger Groene Visite

De Groene Visite is actief in Almelo! Vanuit het IVN Almelo op bezoek bij immobiele dementerende ouderen, woonachtig in een verzorg- verpleeghuis. De vrijwilligers gaan op bezoek met een thematische natuurkoffer die gevuld is met ‘De Natuur’ uit de eigen omgeving. Bij het zien van mooie natuurfoto’s, het voelen van een kastanje bolster, het ruiken van gedroogd gras of het proeven van rijpe bramen worden zintuigen geprikkeld. Met het ruiken, zien, proeven, horen en voelen van natuur komen herinneringen naar boven waarover gesproken wordt. De natuur wordt ingezet als krachtig middel om herinneringen op te halen, gesprekken te stimuleren en het sociaal isolement te doorbreken. 
Werkzaamheden: Heb jij liefde voor natuur? En haal je plezier uit het werken met ouderen? Samen met een collega vrijwilliger uit Almelo breng je op verzoek en bezoek aan dementerende ouderen in verzorg- en verpleeghuizen. Je stelt een eigen natuurkoffer samen en gaat aan de hand van de meegebrachte voorwerpen in gesprek met de ouderen. Je schrijft zelf zorginstellingen aan, maakt promotie voor de Groene Visite en onderhoudt de thematische natuurkoffers.
Wensen/vaardigheidseisen
• Je hebt affiniteit met ouderen en je kunt je inleven in hun belevingswereld.
• Je bent geïnteresseerd in natuur en vind het leuk je hierin te verdiepen.
• Je schrikt niet terug voor gedrag van ouderen ontstaan door hun beperking (zoals moeilijk praten, trillen). Soms gaat het om licht dementerende mensen, soms ook mensen die in een ver gevorderd stadium van dementie verkeren.
• Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en vind het leuk om nieuwe creatieve werkvormen te gebruiken.
• Je kunt overweg met audiovisuele apparatuur, zoals een beamer en laptop.
• Je bent bereid een basistraining natuur, zorg en gesprektechnieken te volgen.

Bijzonderheden
Tijdsinvestering: in te delen naar eigen behoefte, variërend van 1 tot 4 keer per maand. Training: je volgt in totaal twee trainingen, een basistraining over natuur en een over zorg en gesprekstechnieken. Handboek: je ontvangt een handboek met instructies en tips. We zijn op zoek naar vrijwilligers die zich willen aansluiten bij Groene Visite Almelo (IVN Almelo)

Meer informatie
Heleen Eshuis (vice_voorzitter) | ivn.almelo@gmail.com

Bestuursleden IVN Almelo

In het bestuur zoeken wij ook altijd mensen die met ons mee willen besturen in deze actieve IVN afdeling.

Momenteel zoeke

Meer informatie
Albert Eshuis (voorzitter) | megalornis@hotmail.com


Webredacteur

Wij zoeken iemand die wil ondersteunen met het vullen van onze website. Heb je enige ict-ervaring en ben je bekend met een bestaand CMS-systeem? Heb je ervaring met het  bewerken van foto's en heb je maximaal een paar uurtjes per week tijd? Meldt je dan aan!

Meer informatie:
Saskia Zieltjens (secretaris / webbeheerder) | webmaster.ivn.almelo@gmail.com