Vrijwilligers en vacatures

Bij het IVN Afdeling Almelo zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

Je kan je aanmelden bij ivn.almelo@gmail.com als je je als vrijwilliger wilt opgeven. Ook als je nog niet weet wat je wilt gaan doen er is altijd wel iets wat bij je kan passen, dus mail gerust of kijk hieronder wat bij je past!

Momenteel zoeken wij voor verschillende functies vrijwilligers.

 

Vrijwilliger Scharrelkids

Onze Scharrelkids zijn momenteel onderverdeeld in de volgende groepen:

  • 4-6 jaar
  • 7 jaar
  • 8-12 jaar
  • 12 jaar en ouder

Wij hebben op dit moment voldoende capaciteit, maar staan altijd open voor enthousiaste mensen die hun passie voor de natuur willen delen. Heb je een gezonde dosis energie en een gedegen kennis van natuur, neem dan contact met ons op. Het gaat om gemiddeld 1 keer per maand een activiteit en een een paar uurtjes per maand aan voorbereiding.

Vanwege ons landelijk privacy- en veiligheidsbeleid zal er o.a. een (nog gratis) VOG worden aangevraagd.


Meer informatie
Yvonne Kuiphuis (coördinator) | scharrelkids@natuurhusalmelo.nl
 

PR-manager

Als PR-manager coördineer je alle perberichten en social media en stuur je bepaalde mensen aan om nieuwsitems te posten of publiceren, ook regel je wanneer nodig adveretenties en ben je op de hoogte van gerelateerd lokaal nieuws.

Meer informatie 
Heleen Eshuis (vice-voorzitter) | ivn.almelo@gmail.com
 

Groene Visite

De Groene Visite is actief in Almelo! Vanuit het IVN Almelo op bezoek bij immobiele dementerende ouderen, woonachtig in een verzorg- verpleeghuis. De vrijwilligers gaan op bezoek met een thematische natuurkoffer die gevuld is met ‘De Natuur’ uit de eigen omgeving. Bij het zien van mooie natuurfoto’s, het voelen van een kastanje bolster, het ruiken van gedroogd gras of het proeven van rijpe bramen worden zintuigen geprikkeld. Met het ruiken, zien, proeven, horen en voelen van natuur komen herinneringen naar boven waarover gesproken wordt. De natuur wordt ingezet als krachtig middel om herinneringen op te halen, gesprekken te stimuleren en het sociaal isolement te doorbreken. 
Werkzaamheden: Heb jij liefde voor natuur? En haal je plezier uit het werken met ouderen? Samen met een collega vrijwilliger uit Almelo breng je op verzoek en bezoek aan dementerende ouderen in verzorg- en verpleeghuizen. Je stelt een eigen natuurkoffer samen en gaat aan de hand van de meegebrachte voorwerpen in gesprek met de ouderen. Je schrijft zelf zorginstellingen aan, maakt promotie voor de Groene Visite en onderhoudt de thematische natuurkoffers.
Wensen/vaardigheidseisen
• Je hebt affiniteit met ouderen en je kunt je inleven in hun belevingswereld.
• Je bent geïnteresseerd in natuur en vind het leuk je hierin te verdiepen.
• Je schrikt niet terug voor gedrag van ouderen ontstaan door hun beperking (zoals moeilijk praten, trillen). Soms gaat het om licht dementerende mensen, soms ook mensen die in een ver gevorderd stadium van dementie verkeren.
• Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en vind het leuk om nieuwe creatieve werkvormen te gebruiken.
• Je kunt overweg met audiovisuele apparatuur, zoals een beamer en laptop.
• Je bent bereid een basistraining natuur, zorg en gesprektechnieken te volgen.

Bijzonderheden
Tijdsinvestering: in te delen naar eigen behoefte, variërend van 1 tot 4 keer per maand. Training: je volgt in totaal twee trainingen, een basistraining over natuur en een over zorg en gesprekstechnieken. Handboek: je ontvangt een handboek met instructies en tips. We zijn op zoek naar vrijwilligers die zich willen aansluiten bij Groene Visite Almelo (IVN Almelo)

Meer informatie
Heleen Eshuis (vice_voorzitter) | ivn.almelo@gmail.com

Bestuur

In het bestuur zoeken wij ook altijd mensen die met ons mee willen besturen in deze actieve IVN afdeling.

Meer informatie
Albert Eshuis (voorzitter) | megalornis@hotmail.com


Webredacteur

Wij zoeken iemand die wil ondersteunen met het vullen van onze website. Heb je enige ict-ervaring en ben je bekend met een bestaand CMS-systeem? Heb je ervaring met het  bewerken van foto's en heb je maximaal een paar uurtjes per week tijd? Meldt je dan aan!

Meer informatie:
Saskia Zieltjens (secretaris / webbeheerder) | webmaster.ivn.almelo@gmail.com