IVN Trektochten slingeren dwars door de Nederlandse natuur

Ervaar vanaf deze lente vier nieuwe meerdaagse trektochten door unieke natuurgebieden. In de lente van 2022 lanceert IVN Natuureducatie vier nieuwe IVN Trektochten. Een koninklijke route in Apeldoorn, fietstocht door Nationaal Park Hollandse Duinen, een glooiende duinroute aan zee in Nationaal Park Zuid-Kennemerland en natuurinclusief wandelen in Nationaal Park De Maasduinen.

IVN Trektochten zijn uitgestippeld door lokale natuurkenners. Met zorgvuldig gekozen routes, weg van de gebaande paden, beleven recreanten alle karakters van het gebied én overnachten zij middenin de natuur bij betrokken Gastheren en Gastvrouwen van het Landschap.  

Wandelend of op de fiets

Met twee tot vijf dagen komt het eindpunt van een IVN Trektocht in zicht. Met dagafstanden tot 20 km verkennen wandelaars een groot deel van een gebied. Sommige gebieden zijn echter zo uitgestrekt, dat meer afstand op een dag nodig is om het gebied te doorkruisen. Daarom komt IVN dit jaar met een eerste IVN Trektocht op de fiets, in Nationaal Park Hollandse Duinen. 

Uitbreiding van aanbod

De nieuwe tochten volgen op het succes van twee eerder geïntroduceerde wandelingen in Noord-Brabant: Nationaal Park De Biesbosch en natuurgebied De Maashorst. Alle IVN Trektochten zijn gericht op vertraging van ons dagelijkse ritme: natuur werkelijk beleven en onderweg de tijd nemen om de omgeving écht in je op te nemen. Zo luisteren recreanten onderweg op verschillende locaties naar een audioverhaal, dat de rode draad spant tussen natuur, historie en cultuur. Om de cirkel rond te maken, spelen de speciaal opgeleide recreatieondernemers tijdens het verblijf in op dit gebiedsverhaal.

Is jouw interesse gewekt?

Pak je rugzak, strik je wandelschoenen, vergeet je verrekijker niet en trek zelf de natuur in! 

Ontdek IVN Trektochten

© Foto door Mischa Kemna via Naturescanner