Zelf aan de slag!

Enthousiast geworden over Tiny Forest en zelf aan de slag? Dat kan met onze cursus en video's! Heb je geen 200 m2 tuin tot je beschikking voor een Tiny Forest? Met Tuiny Forest leg je binnen een halve dag een inheems microbos van 6m2 in je tuin aan. Een betere bijdrage aan biodiversiteit kun je niet leveren.

Tiny Forest Handboek

We hebben een Tiny Forest handboek gemaakt waarin we je stap voor stap uitleggen hoe je zelf een Tiny Forest aanplant en wat daar allemaal bij komt kijken.

Met de 'Checklist: is mijn minibos een Tiny Forest?' kan je nagaan of jouw bos aan alle kenmerken voldoet om Tiny Forest te heten. 

Tiny Forest video's

Om het makkelijker te maken hebben we een online cursus voor je, waarin we je in twintig minuten door alle stappen lopen. 

Hulp van hoveniers

Voor de aanleg van onze Tiny Forests werken wij samen met een aantal Tiny Forest-hoveniers. Zij hebben een cursus Tiny Forest gevolgd en kunnen daarmee de Tiny Forest plantmethode waarborgen. Je kunt ook één van de hoveniers inschakelen, als je als particulier een Tiny Forest in je eigen tuin wilt aanleggen. 

Een klein bos in je achtertuin

Heb je geen 200 m2 tuin tot je beschikking voor een Tiny Forest? Met Tuiny Forest leg je binnen een halve dag een inheems microbos van 6m2 in je tuin aan. Geschikt voor alle grondsoorten. Goed tegen hittestress en verdroging, goed voor vlinders, vogels en bodemleven. Deze 6m2 wordt dus een ecologisch feest in jouw tuin. Een betere bijdrage aan biodiversiteit kun je niet leveren! 

Meer over Tuiny Forest

Let op: de Tuiny Forest pakketten zijn beperkt op voorraad. Voorjaar 2022 starten we weer met een nieuwe ronde Tuiny Forest. Je bestelt het pakket vooruit en we bezorgen het in maart bij je thuis. 

Succesverhaal: Tuiny Forest in je achtertuin

Accepteer cookies

Download het gratis Tiny Forest Lespakket voor scholen

Het complete lespakket Tiny Forest ontvangen? Dat kan!
De kant-en-klare lessen in dit pakket helpen je op weg met lesgeven in en rond een Tiny Forest. En dat gaat niet alleen over natuur. Je kunt het Tiny Forest ook gebruiken voor bewegen, rekenen, taal, kunstzinnige vorming en burgerschap. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. 

Download het Tiny Forest lespakket

Tiny Forest

Wil jij een Tiny Forest in jouw buurt?

IVN helpt je graag. Vul het contactformulier in en een projectleider uit jouw regio neemt contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Ja, ik wil een Tiny Forest