Tiny Forest voor Bedrijven

Wil jij van jouw bedrijf een groene, inspirerende werkplek maken, die zorgt voor trots, werkplezier en meer creativiteit bij medewerkers? Die bijdraagt aan een groen imago en die de biodiversiteit stimuleert, verkoeling biedt op warme dagen, water bergt bij overvloedige regenval en CO2 opslaat? Plant dan, samen met de medewerkers, een Tiny Forest met buitenwerkplek op jouw eigen bedrijfsterrein!

Hoe pakken we dit aan?

IVN werkt aan een wereld waar contact tussen mens en natuur weer vanzelfsprekend is. Daarom betrekken we medewerkers bij alle stappen van de Tiny Forest plantmethode. We leggen het bos samen aan. Na de aanleg start het natuurbelevingsprogramma. Dit programma bestaat uit drie bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten leren medewerkers hun eigen minibos echt kennen. Om meer te leren over het beheer organiseren we een natuurwerkdag. In een dagdeel leren medewerkers meer over bosbeheer én hebben we het bos al de eerste onderhoudsbeurt gegeven.

Wat krijg je van IVN?

  • Een eigen Tiny Forest® met buitenwerkplek
  • Begeleiding door een IVN projectleider
  • Aansturing en briefing van gecertificeerde Tiny Forest hovenier
  • Natuurbelevingsprogramma voor alle medewerkers
  • Beheerplan Tiny Forest en één begeleide klusdag door IVN projectleider
  • Training buiten vergaderen met werkvormen handboek
  • Toegang tot de online cursus Tiny Forest op de IVN Natuuracademie
  • Informatiebord, pers-toolkit en promotiematerialen

Tiny Forest bedrijven

Wat vragen we van jouw bedrijf?

  • Motivatie om mee te werken aan natuurherstel en klimaatadaptatie
  • 4-5 medewerkers die mee willen helpen in de voorbereiding, de aanleg en het beheer van het bos

Kosten

De kosten voor de uitvoering van dit project zijn € 25.000 exclusief BTW. Onderstaande tabel laat de specificatie van de kosten zien.

Stap Onderdeel Personeel Materiaal Subtotaal
1 Tiny Forest planten € 5.000 € 10.000 €15.000
2 Programma natuurbeleving € 5.000 € 1.500 €6.500
3 Beheerplan en klusdag € 1.500 € 500 € 2.000
4 Communicatie en PR € 1.000 € 500 € 1.500
  Totaal  € 12.000 € 12.000 € 25.000*

* in deze begroting Tiny Forest gaan we uit van het planten op een 'zachte' ondergrond, zoals gras. Als er eerst bestrating verwijderd moet worden, dan vallen de kosten hoger uit.

Ons bedrijf als groene, inspirerende en natuur inclusieve-werkomgeving

‘Een Tiny Forest leent zich uitstekend om het bedrijfsterrein te vergroenen. Naast de toename van vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, is het een ontmoetingsplek voor werknemers. Zo maken we van ons bedrijf een groene, inspirerende en natuur inclusieve-werkomgeving.’
Stefan van den Brink, CEO van Lister Buildings
Lees meer over dit bedrijfsTiny Forest

Voor de wereld van morgen

Voor een familiebedrijf als Nedlin is het belangrijk verder te kijken dan de korte termijn. Nedlin wil van betekenis zijn, voor haar klanten, haar omgeving en de omgeving van de mensen voor wie zij werkt. Nedlin is het eerste bedrijf in Nederland dat zelf een Tiny Forest aanlegt. Lister Buildings legden op eigen terrein een bos(je) aan. Nedlin gaat verder: ze leggen een bos aan én blijven betrokken bij aanplant en onderhoud. Absoluut uniek in Nederland. Een voorbeeld voor andere bedrijven.
Lees meer over dit bedrijfsTiny Forest

Download de flyer

Flyer Tiny Forest voor bedrijven

Interesse?

In heel Nederland schieten de Tiny Forests de grond uit, en daar zijn we geweldig trots op. Maar bedrijven konden nog niet meedoen. Daar komt nu een eind aan. IVN  is druk bezig met de lancering van IVN bedrijfsbossen, waarbij we gebruik maken van alle kennis & inzichten uit onze Tiny Forests. 

Bedrijven kunnen niet alleen zelf een bosje planten, maar ook gebruik maken van engagement activiteiten waarbij medewerkers zelf actief het bosje meebeheren en meebeleven. Interesse? Laat het ons weten! Mail ons