Wethouder op bezoek bij klusdag Tiny Forest Jongerenteam Leiden

Wethouder op bezoek bij klusdag Tiny Forest Jongerenteam Leiden

IVN Stadsvergroeners 14 februari 2022

Op 29 januari 2022 vond de eerste klusdag van het Tiny Forest Jongerenteam van het jaar plaats in Leiden. Er is door een groepje jongeren hard gewerkt in het Tiny Forest aan de Musschenbroekstraat. 

Werkzaamheden

Onder het genot van een zonnetje, maar met een flinke wind is de groep aan de slag gegaan met een aantal klussen. Het Tiny Forest is voorzien van een houtsnipperpad, zodat kinderen er makkelijker door heen kunnen lopen. Om het pad te realiseren zijn er jonge boompjes verplaatst in het Tiny Forest zelf. Naast het Tiny Forest is een zelf gebouwd insectenhotel geplaatst. 

De buurt

Buurtbewoners waren blij dat het team aan de slag ging om het Tiny Forest wat op te knappen. Het is duideijk dat omwonenden nog best wel moeten wennen aan het wilde karakter van een Tiny Forest. Er zijn praatjes gemaakt en een enkele buurtbewoner heeft geholpen met het plaatsen van het insectenhotel.

Hoog bezoek

Buurtbewoner en journalist Emilie van Aelst die per toeval langskwam, heeft een mooie serie foto’s gemaakt. De foto in de header van dit bericht is ook van haar hand. Zij nodigde spontaan wethouder Ashley North uit, die daarom ook even langs kwam om een praatje te maken met de jongeren. Hij sprak zijn waardering uit naar het team en het harde werk. Het Leidsch Dagblad schreef er onderstaand artikel over. 

krant artikel wethouder jongerenLeidsch Dagblad 7 februari 2022, download hier het hele artikel

Meedoen?

Wil je een ook een keer komen klussen? De klusdagen zijn laagdrempelig en gezellig! Meld je aan voor de WhatsApp-groep en sluit je aan bij de zwerm!

Deel deze pagina