Klusdag Tiny Forest ‘t Groenoordje Schiedam

Klusdag Tiny Forest ‘t Groenoordje Schiedam

IVN Stadsvergroeners 15 februari 2022

Op 12 februari 2022 heeft het jongerenteam zich opgesplitst om op twee locaties aan de slag te gaan. Een stralende dag, waarop de helft van de groep aan de slag ging in Tiny Forest ‘t Groenoordje in Schiedam en de andere helft van de groep aansloot bij een klusactie bij Bezoekerscentrum De Veenweiden in Alphen aan den Rijn. Lees hier het verslag uit Schiedam.

Tiny Forest ‘t Groenoordje Schiedam – verslag van teamlid Elske
 

Op zaterdag 12 februari zijn wij aan de slag gegaan in de Tiny Forest ‘t  Groenoordje in Schiedam. Het was een prachtige zonnige dag met niet al te veel wind. Perfect voor een flinke onderhoudsbeurt in de Tiny Forest. In totaal waren we met 5 man sterk, met special thanks to Marjolijn en Kelly, twee toppers uit de zwerm. 

jongeren snoeien onderhoud tiny forestQua onderhoud wilden we het pad versterken en een insectenhotel bouwen. Het pad in de Tiny Forest was namelijk vervaagd en er groeide enkele boompjes op het pad. We hebben de boompjes uitgegraven en verplaatst en nieuwe houtsnippers op het pad gelegd. Het resultaat was een stevig en duidelijk pad door de Tiny Forest. 

jongeren snoeien onderhoud tiny forestTerwijl het pad werd aangelegd waren we ook druk bezig met de bouw van het insectenhotel. Van de klusdag in Leiden hadden we geleerd dat het op maat zagen van de planken redelijk wat tijd in beslag nam. Rick en Dylan hadden het zagen deze keer al van te voren gedaan. Dit maakte de bouw een stuk gemakkelijker, en vooral een pluspunt: minder zwaar. Het is weer een prachtig insectenhotel geworden waar de bijtjes fijn van kunnen genieten. 

Wil je een keer komen helpen? Hou dan onze website of insta in de gaten. Je kunt je ook aanmelden voor onze whatsapp groep. Hierin plaatsen wij berichten over aanstaande klusdagen.

jongeren snoeien onderhoud tiny forestjongeren snoeien onderhoud tiny forestjongeren snoeien onderhoud tiny forest
 

Deel deze pagina