IVN Stadsvergroeners aan de slag in Hof van Seghwaert

IVN Stadsvergroeners 13 mei 2023

Afgelopen zaterdag 29 april waren de IVN Stadsvergroeners te gast bij de Hof van Seghwaert in Zoetermeer. Daar werden we ontvangen door Stef en Suzanne met een lekkere kop koffie. Stef vertelde wat over ‘de Hof’ en de totstandkoming daarvan. Het is een oude boomgaard welke sinds 2014 wordt gerund door vrijwilligers.

Naast de Hof is ook nog een Tiny Forest te vinden. We hebben met een leuke groep van ongeveer 10 personen wat algemeen onderhoud gedaan aan het Tiny Forest en ook de wilgenpoort verstevigd met wat nieuwe wilgentakken. Vervolgens zijn we in de Hof zelf aan de slag gegaan en hebben we grond geprepareerd waar boompjes geplant worden voor een wijngaard. Halverwege de klusdag zijn we verwend met heerlijke zelfgemaakte tomatengroentesoep en pizza uit een steenoven.

Naast het Tiny Forest, de wilgenpoort en de wijngaard, hebben we ook nog bramenstruiken verwijderd in een ander gedeelte van de Hof. Dat was een flinke klus, maar altijd goed om het resultaat te zien. De volgende klusdag zal in Ridderkerk zijn, op zaterdag 3 juni, meld je hier aan!

 

Deel deze pagina