IVN Stadsvergroeners helpen Huys te Warmont vergroenen

IVN Stadsvergroeners 21 april 2023

Op 18 maart 2023 hebben de IVN Stadsvergroeners zich gemeld bij Huys te Warmont. Dit is een landgoed van zo’n 23 hectare, die wordt beheerd door het Zuid-Hollands Landschap (ZHL). De Stadsvergroeners werden opgevangen door de boswachter, die voor het beheer van het landgoed verantwoordelijk is.

Allereerst werd er begonnen met een kennismaking tussen de IVN Stadsvergroeners en de aanwezigen van het ZHL. Onder het genot van een bakje koffie en wat lekkers, werd het al gauw gezellig. De zon begon ook te schijnen, dus iedereen begon vol goede moed aan de klus.

Met 10 mannen en vrouwen sterk, was er een aardige delegatie aanwezig. Dit kwam goed uit, want er moesten een hoop kruiwagens vol zand naar wat grasperkjes gereden worden om daar nieuw gras te zaaien. Daarnaast moest ook een pad verlegd worden en rodondendrons geplant worden.

Als klap op de vuurpijl gaf de boswachter iedereen ook nog een rondleiding over het landgoed en vertelde het een en ander over het eeuwenoude kasteel wat op het landgoed staat. Iedereen bedankt voor de komst en tot de volgende keer!

Deel deze pagina