Water

Vrijwilligers gezocht voor het Tiny Sea Forest

Tiny Sea Forest 5 juni 2023

Voor het Tiny Sea Forest zijn we op naar vrijwilligers voor het begeleiden van educatieve activiteiten en het geven van voorlichting in de Grevelingen. Vind jij het leuk en belangrijk om kinderen en volwassenen bij de natuur te betrekken? Meld je dan nu aan als vrijwilliger voor het Tiny Sea Forest!

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger ‘educatie & voorlichting’ ben je breed inzetbaar in en om de Grevelingen. Enkele van
de belangrijkste werkzaamheden zijn:
• Je begeleidt schoolklassen tijdens een educatief programma in het Tiny Sea Forest
• Je zorgt voor promotie van Staatsbosbeheer tijdens evenementen en markten
• Je begeleidt schoolklassen tijdens buitenlesdagen in het gebied

Separaat aan deze vacature zoeken we ook een vrijwilliger die t.b.v. van de bovengenoemde activiteiten zich wil inzetten voor de educatieve ondersteuning en administratie/planning.

Waar is het?

Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Staatsbosbeheer is hier eigenaar en beheerder van alle natuur- en recreatiegebieden aan de vaste wal en op de eilanden.
Een deel van de activiteiten vindt plaats in het door IVN natuureducatie, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer nieuw ontwikkelde Tiny Sea Forest op de Kabbelaarsbank.

In het Tiny Sea Forest gaan leerlingen zelf op onderzoek uit; vanaf de steiger bekijken ze met o.a. grote onderwaterkijkers wat er leeft op de bodem van de Grevelingen. Voorafgaand aan deze actieve buitenles volgen de leerlingen op school al een gastles over de Grevelingen.

Wat vragen we van je?

• je vindt het leuk om kinderen de natuur te laten beleven;
• je bent bereid om minimaal 4 keer per jaar een dagdeel te komen helpen (week- en weekenddagen);
• je kunt goed samenwerken;
• je hebt relevante kennis over (onderwater)natuur of bent bereid hierover meer te leren;
• je bent bereid om vrijwilligerskleding van Staatsbosbeheer te dragen;
• je kunt, op kosten van Staatsbosbeheer, een verklaring van goed gedrag overleggen (vereist
voor het werken met kinderen).
• je bent beschikbaar om deel te nemen aan de training op dinsdagmiddag 22 augustus.

Wat bieden we jou?

We bieden een inspirerende werkomgeving in een prachtig natuurgebied, enthousiaste kinderen die je een unieke natuurervaring kunt bieden, geïnteresseerd publiek en nauwe samenwerking met de andere vrijwilligers en de boswachter.

Natuurlijk gooien we je niet zomaar in het diepe. Samen met IVN Natuureducatie organiseren we een inspirerende basistraining over het Tiny Sea Forest. Hierdoor leer je het educatieprogramma
kennen, je ervaart zelf de opdrachten en krijgt achtergrondinformatie over het gebied. Zo ga je goed voorbereid aan de slag.

Als vrijwilliger van Staatsbosbeheer ontvang je de vrijwilligersnieuwsbrief en heb je toegang tot de website voor vrijwilligers. Je krijgt vrijwilligerskleding en een kleine onkostenvergoeding of een
vergoeding van reiskosten.

Interesse?

Meld je voor vrijdag 11 augustus aan via: grevelingen@staatsbosbeheer.nl. Er volgt een welkomstgesprek waarin de wederzijdse afweging kan worden gemaakt alvorens een vrijwilligersovereenkomst wordt opgesteld.

Ontdek meer over

Deel deze pagina