De groei van het Tiny Sea Forest is begonnen

De groei van het Tiny Sea Forest is begonnen

Tiny Sea Forest 19 juli 2022

Tijdens de feestelijke opening van het buitenlokaal op 15 oktober 2021 legden leerlingen van basisscholen uit Melissant, Burgh-Haamstede en Zierikzee de eerste hand aan het onderwaterbos. Inmiddels is er alles onder en boven water te vinden en kan het Tiny Sea Forest nu echt gaan groeien!

Onderwaternatuur beleefbaar maken

Een half jaar geleden zag de plek van het Tiny Sea Forest er nog heel anders uit. De ‘grijze smurrie en een paar verdwaalde oesters’, zoals pzc.nl het toen samenvatte, heeft inmiddels plaats gemaakt voor een afwisselend onderwaterbosje. Schelpen, stenen en boomstronken zorgen voor de eerste schuil- en voedselmogelijkheden voor visjes, krabben en andere dieren. Afgelopen week heeft het team van The Fieldwork Company daar nog groot Zeegras aan toegevoegd.

Het Tiny Sea Forest recht van boven, met recreanten

Naast de onderwaterinrichting is er ook een ruime beleefsteiger aangelegd. Vanaf deze steiger kun je, liggend op je buik, de natuur van dichtbij bekijken, voelen en beleven. Met je hand in het water een garnaaltje proberen te pakken of een stukje wier proeven, het kan allemaal. Aan de steiger zijn op verschillende plekken touwen en netten gehangen, die mooi begroeid raken. Kinderen kunnen deze uit het water tillen en de onderwaternatuur letterlijk van dichtbij bekijken. En dat is waar het allemaal begon: de onderwaternatuur beleefbaar maken!

De toekomst van de Grevelingen

Met de aanleg van het onderwaterbosje willen we een doorkijkje geven hoe de Grevelingen er in de toekomst uit kan komen te zien. De komende jaren krijgt het Tiny Sea Forest dan ook de ruimte om zich te ontwikkelen en te groeien. Hoewel het natuurlijk nog heel vroeg is, lijkt het onderwaterbosje nu al goed aan te slaan. De touwen en palen van de steiger zijn al flink begroeid, en de eerste mosselen hebben zich in het bosje gevestigd. Ook de eerste krabben en garnalen worden al gespot, dus dat belooft veel goeds!

Bezoek het Tiny Sea Forest

Het Tiny Sea Forest in Ouddorp is voor iedereen vrij te bezoeken. Bekijk de locatie op Google Maps

Het Tiny Sea Forest is een initiatief van IVN in samenwerking met Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer.

Foto’s: The Fieldwork Company

Deel deze pagina